10 raons per anar a la manifestació de l'11-S

Coordinadora de l'AT de Granollers de l'Assemblea Nacional Catalana i escriptora

La tornada de la cançó El tren del temps de Txarango, té un parell d’estrofes que ens agraden especialment i que venen a tomb perquè ens fan tocar de peus a terra alhora que reflecteixen clarament com ens sentim i què volem. Diuen: “Ja sé que ens trencarem, / Que ens caurà a terra el món. / Ja sé que plorarem / I que podem perdre-ho tot. / Per sempre no hi ha res / I el tren del temps no frena. / Tinc un desig només: / Que tot valgui la pena”.

Som molt conscients del que ens hi juguem, del que encara ens queda per endavant i del desig que ens aplega: aconseguir la independència de Catalunya. Entre tots, doncs, hem de continuar fent pinya i hem de treballar perquè aquests anys de lluita no hagin estat en va, que hagin valgut la pena. Per això, si algú us diu que no pensa anar a la manifestació d’enguany, o potser ho penseu vosaltres, aquí us donem 10 raons per anar-hi:

1-Per respecte a tots els qui van perdre la vida el 1714 lluitant per assolir la llibertat del nostre país.

2-Per respecte a tu mateix. Valorar la importància de la teva presència és valorar-te com a ciutadà. No ets un cos que hi va per fer de comparsa i prou, ets una persona que protesta i hi has de poder ser comptat.

3-Perquè tens dret a manifestar-te, un dret tan absolut que fins i tot abasta el dret a no participar-hi. Ja que el tens, paga la pena renunciar-hi?

4-Perquè el dret a manifestar-te i a protestar no el pot exercir ningú més que no siguis tu i l’hem d’exercir sempre que puguem, on sigui i quan sigui.

5-Perquè si hi vas estàs dient als nostres polítics, aquests que ens han decebut tant, que encara hi som, que encara tenim ganes de lluitar i que si cal els passarem per sobre. Recorda el 2012.

6-Perquè hem de recordar als nostres polítics que hi ha un 52% independentista al Parlament i que tenen l’obligació de fer efectiu el mandat del Primer d’octubre. Posem-los tanta pressió com puguem.

7-Perquè les manifestacions de l’11S no han sigut posades en escena inútils i ineficaces com diuen alguns. El que hem fet fins avui ha sigut demostrar que la força de la gent ha propiciat que Catalunya estigui a l’agenda internacional.

8-Perquè no anant-hi estem fent contents a alguns polítics catalans i a la majoria d’espanyols, que voldrien poder dir que els catalans ja es conformen amb l’autonomia que tenen. Espanya està jugant molt bé les seves cartes davant d’Europa. Només que un polític faci aquesta lectura sobre una baixa participació ja n’hi haurà prou. Els donaràs aquest gust?

9-Per continuar demostrant al món que la nostra lluita és ferma. Si els independentistes deixem de sortir al carrer per reclamar la Independència, el missatge que donarem al món és que ens hem rendit.

10-Per continuar plantant cara al Regne d’Espanya. Ens diuen quan hem de votar; posen i treuen presidents quan volen; ens diuen qui pot votar al Parlament i qui no, s’atreveixen a regular la llengua que hem d’emprar a l’escola... Ens manifestem per protestar per tots aquests greuges i més. Si no som molts, si els independentistes ens quedem a casa, els estem obrint la porta a més prohibicions i a més retallades de drets. I hauran guanyat.

Pensem-hi!... I tornem a activar-nos, sortim al carrer, protestem i alcem la veu, perquè la Independència no ens la donaran, la independència ens l’hem de guanyar nosaltres!

Edicions locals