A punta de navalla

Candidata de les Franqueses en Comú

Ha passat a Granollers, ha passat a Canovelles, ha passat a les Franqueses i segurament ha passat més vegades i a més llocs. Tampoc és que sigui res de nou; uns menors d’edat que roben a uns altres menors d’edat uns articles que ells desitgen i que els seus pares no volen o no els hi poden comprar. A vegades ha sigut un telèfon mòbil, a vegades ha sigut un xandall de marca, a vegades ha sigut una bicicleta... Aquesta vegada ha sigut un patinet elèctric i ha passat a les Franqueses, a la plaça de l’Espolsada. Fa pocs dies, cap allà les 11 de la nit, tres nois amb la cara tapada van robar els patinets elèctrics que portaven dos amics de 15 anys que anaven de camí a casa, però el més greu és que per a aconseguir que els fessin l’entrega dels patinets els lladregots van treure una navalla que li van posar al pit a un dels dos amics. Què hauria passat si aquest s’hagués resistit és quelcom que queda en el món de les suposicions.

Veient el fet des del punt de vista social, en aquest cas, però, hi ha l’agreujant que els tres joves lladres eren d’origen africà i això pot ser utilitzat per uns tercers que estiguin interessats a atiar el racisme per al seu benefici quan facin la seva campanya electoral l’any vinent.

Els pares dels nois atracats van posar la denúncia corresponent a la comissaria dels Mossos, però es van quedar esglaiats quan, abans d’això, van trucar a la policia de les Franqueses i aquests van contestar que no podien fer res perquè només eren dos policies per donar servei amb un únic cotxe als 5 pobles de les Franqueses i que seria millor que anessin ells als Mossos per posar la denúncia.

L’Ajuntament ha dit alguna vegada que cap a finals d’any contractarà 10 policies nous per a reforçar la plantilla? Deu! No un, ni dos, ni tres. Deu! I perquè a finals d’any? Que potser no ens fan falta ara mateix ni que sigui un o dos més? Mentre que l’Ajuntament no doni cap explicació la resposta queda també en el món de les suposicions: Falta de pressupost, ineptitud, desídia, electoralisme... A mi em fa l’efecte que la raó és això últim per així poder posar-se la medalla de la contractació dels policies quan arribin les eleccions municipals del maig vinent, i si mentrestant passa alguna cosa al poble truqui vostè al 93.860.85.00 que ja li contestaran els mossos.

Presidenta de la Plataforma d'Afectats per les Multes (PAM)

Edicions locals