Un pas enrere per recuperar l'alè

Exregidora de Sal CUP Amunt a l'Ajuntament de les Franqueses (2019-22)

Com ja vaig anunciar dies enrere en un comunicat breu, he deixat de ser regidora a l’Ajuntament de les Franqueses. No és una maniobra electoral. És una decisió personal, de salut i de responsabilitat. He renunciat al càrrec perquè no em veig amb cor de continuar exercint-lo amb el nivell de compromís i dedicació que m’exigeixo, per respecte a les persones que van confiar en nosaltres a les municipals de 2019.

He plegat perquè no em queda energia, perquè en cal molta per formar part d’aquest ajuntament com a única integrant d’un grup municipal, enfront d’un govern que menysprea l’oposició, que no escolta, que no negocia, que no accepta propostes ni reconeix errors. Un govern que entrebanca i retarda l’accés a la informació, que no respon a les preguntes o ho fa tard i malament... Cal molta energia i molta paciència.

Ser una sola regidora en un grup municipal vol dir ser a tot arreu, a totes les comissions, a tots els consells, a tots els patronats, vol dir intentar digerir una quantitat ingent d’informació, vol dir intentar la quadratura del cercle pel que fa als horaris.

Hi ha ajuntaments que posen recursos a disposició dels grups de l’oposició, bé amb dedicacions parcials, bé amb suport administratiu. Aquí no. Els regidors i regidores de l’oposició no tenim cap sou (només cobrem dietes per assistir als òrgans col·legiats), i hem de treballar molt si volem aprofundir en els temes, votar amb responsabilitat i fer-ne seguiment. Això requereix molt temps, i vol dir que o bé hem de poder viure sense treballar o bé hem de robar temps a la vida, i assumir un cost personal que en algun moment passa factura.

Vam entrar a l’Ajuntament sense experiència, sense conèixer l’administració municipal, i han estat tres anys d’aprenentatge, d’aprendre com funciona i com no ha de funcionar, tres anys de feina i d’autoexigència. Personalment, he fet el que he sabut i he pogut. Demano disculpes si algú n’esperava més. Per a mi, el balanç és decebedor: molt esforç, i pocs resultats, tot i que els optimistes de la nostra assemblea creuen que la feina no ha estat en va, que hem contribuït a fer avançar alguna cosa...

M’acosto a la data de jubilació i l’esperava per alliberar temps, però no m’he vist amb cor d’arribar-hi. Estic exhausta, potser perquè amb l’edat perdem agilitat mental i energia i tot ens costa més; potser per una permanent sensació de picar ferro fred, potser per tot plegat... Passo el relleu a una persona més jove, més àgil, amb més energia, i seré al seu costat treballant dia a dia, una més de l’equip. Li passo el relleu, però no em retiro, perquè d’actuar d’acord amb les meves conviccions, de treballar per allò en què crec, no me’n retiraré mai.

Edicions locals