Mans Unides i G de Gòspel, concert per una humanitat digna

Escriptor. Ha estat promotor de la Festa de les Lletres Catalanes del Vallès Oriental

Cinquanta anys de Mans Unides al Vallès Oriental, fita important en un món d’una imatge menys fraterna cada dia; una fita que convida a una profunda reflexió. Reflexió en un concert musical, ofert per Roc & Gospel de la Roca, en el seu 10è aniversari. El teatre Auditori de Granollers serà el temple i sala de concert.

Música i paraula, ànima de la dignitat de l’ésser humà que aporta generositat. Perquè generositat és el que demanen els mils de milions de persones que viuen en una pobresa extrema. En el segle XXI, uns vuit mil milions de persones configuren la humanitat. Un 1% gaudeixen del 50% de la riquesa mundial i 20.000 nounats moren cada dia en l’extrema pobresa.

Mans Unides i G de Gòspel, paraula i música, recordem l’origen del Gòspel, amb el lema “la nostra indiferència els condemna a l'oblit” i conviden la gent del Vallès Oriental a l'aprofundiment de la fraternitat perquè, com diu el Papa Francesc en l’encíclica Fratelli tutti, “estem més sols que mai en aquest món massificat que fa prevaler els interessos individuals i afebleix la dimensió comunitària de l’existència”.

I és en aquesta direcció que fa 50 anys Mans Unides treballa al Vallès Oriental. L’any 2020, Mans Unides va fer feina en 53 països amb 807 projectes: alimentació i aigua, sanitat, educació, drets de la dona, drets humans i medi ambient. Aquest 2022 des del Vallès Oriental volen tirar endavant el projecte de formació i integració socioeconòmica de joves de Kinsantu (R.D.Congo).

En el món no estem sols. Una companyia de fraternitat és indispensable per una pau verdadera. El dia 28 de maig a les 20 h fem costat a Mans Unides en el Concert de Roc & Gospel dirigit per Gerson Gelabert. La verdadera pau ens ho demana.

Edicions locals