Granollers, ciutat de fires

Portaveu del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Granollers

Regidor del Grup Municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament de Granollers

La vocació i tradició firal de la nostra ciutat és ben antiga. Les fires són una oportunitat per promocionar la ciutat i generar activitat econòmica, i Granollers en té una llarga experiència, des del nostre mercat d’origen medieval fins a la Fira de l’Ascensió. El Parc Firal va suposar un canvi de paradigma, però, ja sigui per la llunyania del centre, per la seva mala comunicació amb transport públic o per la manca d’un espai firal estable, encara no ha arrelat a la ciutat.

Fa unes setmanes es va presentar, coincidint amb la 70a edició, un nou model de les Fires i Festes de l’Ascensió, on prendrà protagonisme la Fira de l’Economia Verda i Circular amb el Parc Firal com a escenari. Alhora, la proposta de mostres es diversifica i s’acostarà al centre.

Fa molts anys que des d’Esquerra Republicana creiem que tocava impulsar un veritable canvi, perquè fa molts anys que les fires multisectorials han deixat de funcionar i ser atractives, tant pels ciutadans com per als expositors. La nostra aposta sempre ha estat clara: tornar la Fira de l’Ascensió a la ciutat, fent que ocupi espais més cèntrics, transformant-la i buscant la seva especialització. Celebrem, doncs, que aquest canvi de model sigui un petit pas cap a la Fira que fa anys que nosaltres proposem i reivindiquem.

Però ens caldrà anar més enllà: no podem deixar de banda la necessitat de repensar el model firal de la ciutat per tal d’esdevenir seu de múltiples i diferents fires i congressos sectorials, així com d’esdeveniments referencials. Espais referents com la Porxada, els pavellons esportius, Roca Umbert, i el propi espai del parc Firal, s’han de convertir en seus de les fires que han d’arribar a la ciutat. Hem de ser molt més ambiciosos i tenir les eines per poder atreure tots aquests esdeveniments a la nostra ciutat per tal fer-la més dinàmica i generar activitat econòmica.

Cal ser conscients, doncs, que repensar l’Ascensió i el model firal de la ciutat pot ser un gran pas endavant per recuperar la capitalitat de Granollers i tornar a ser referents a nivell de comarca i de país.

Núria Maynou i Hernández
Portaveu Grup Municipal ERC-AM

Enric Gisbert i Tomàs
Regidor Grup Municipal ERC-AM

Va ser president de l'Associació d'Hotels del Vallès Oriental

Edicions locals