M'interessa el bé comú

Coordinadora de les Franqueses en Comú

Molt agraïda per la confiança dels companys i companyes inscrits i inscrites a Les Franqueses en Comú que, en l’assemblea local convocada el passat 24 d'abril, van acordar designar-me com a coordinadora de la nova Comissió Executiva Local del meu partit, em disposo a dirigir aquest grup, amb la vista posada a les eleccions locals que seran convocades a finals de maig de 2023.

Hi ha reptes al davant, molt engrescadors, que intentaré assumir acompanyada, de moment, per la Sara Cabañero, en Xavi Liria, en David Leiva, en Quintín Valiente, en Josep Alarcón i l’Eugènia Martínez. Tots sabem que haurem d’ampliar aquest cercle de treball, en primer lloc, amb la gent de Podem, a qui ja li hem manifestat la voluntat de confegir una candidatura de coalició (preelectoral).

També el volem ampliar amb altres veïns i veïnes que estiguin disposats, disposades, a treballar per un municipi, poble a poble, més transparent, més participatiu, més orientat al benestar social, amb una correcta planificació urbanística i d’obres, sense caure en el faraonisme que sovint ha imperat a les Franqueses el Vallès i amb uns serveis municipals programats, desenvolupats i avaluats amb criteris d'eficiència i d’eficàcia i no només al servei de la glòria de l’alcalde o alcaldessa de torn.

Hem decidit no comparèixer en coalició (preelectoral) amb ERC, com va passar el 2019, més que res per intentar representar molt millor, en l'àmbit municipal, l'espai polític propi que ens pertoca, del que ens sentim orgullosos, orgulloses; un espai que connecta amb el grup parlamentari d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, liderat per la Jéssica Albiach, que connecta amb el grup confederal d’Unidas Podemos al Congrés dels Diputats (malauradament no representat al Senat) i que connecta amb el grup del Parlament Europeu on fa la seva tasca el company i amic Ernest Urtasun. També ens sentim partícips de la tasca executiva de la Yolanda Díaz a la Moncloa, en l'àmbit de govern, i amb l’espai plural i ampli que, en l'àmbit electoral, s’albira que en el futur es generarà al seu entorn.

Amb ERC no tanquem les portes a acords postelectorals, si els pactes són necessaris, per començar a dibuixar des del mateix 2023 un nou model de municipi, perquè sabem que en aquest terreny tenim ambicions compartides i anhels similars i valdrà la plena aplegar forces per encetar una nova etapa a l'alcaldia de les Franqueses del Vallès. Certament Junts ens ho ha posat fàcil per fer-ho millor. El que passa és que ho voldrem fer no una mica millor, sinó molt millor.

Ara toca treballar pel bé comú, com mai i més que mai.

Edicions locals