Arcadi Oliveres a l'INS El Til·ler

Historiador, professor i exregidor de la Crida per Granollers-CUP

L’Arcadi Oliveres se’ns en va a poc a poc. Valguin aquestes paraules per fer memòria de la seva feina i les seves visites a l’Institut El Til·ler.

Durant uns anys, entre el 2011 i el 2013, l'Arcadi ens visitava cada any. Eren els moments durs de les retallades en educació, però la il·lusió d’un projecte col·lectiu, obert i participat, ens van fer emprendre activitats entre l’AMPA, el professorat i l’alumnat de l’institut.

Un institut que havia obert el 2009, però que era ple d’il·lusió, una il·lusió com la que teníem els primers dies de setembre, quan algunes famílies i professorat muntàvem les cinc aules amb què vam començar… O la que mostraren els alumnes quan van votar massivament la proposta de nom de l’Institut que ells mateixos van proposar al referèndum que vam organitzar l’octubre del 2009, o la que vam mostrar tota la comunitat educativa a les jornades solidàries que vam fer entre 2009 i 2018.

Tota aquesta energia, aquesta il·lusió, aquesta empenta i ganes d’aprendre i col·laborar les representa l’Arcadi. I, per això, el vam convidar aquells anys. I ell ens ensenyà valors com la solidaritat, ens parlà d’injustícies, de l’egoisme dels poderosos…

Aquests poderosos ens van voler posar la traveta i arribà la prohibició que l’Arcadi fes la seva xerrada anual per part del cap dels Serveis Territorials… I arribaren canvis, passant a un institut amb estructura gerencials, on les opinions compten poc, on els requeriments i els resultats primen per damunt de tot.

Però sempre ens quedarà l’Arcadi, les seves paraules i la seva feina. Un exemple que no oblidarem, com tampoc oblidaren la feina que vam fer amb la Teresa, en Jaume, la Neus, la Mireia i molts d’altres… I, en definitiva, un treball on l’Arcadi Oliveres i l’Institut el Til·ler van confluir. Llàstima que això fos en el passat…

Et trobarem a faltar, Arcadi, però el teu exemple ens seguirà guiant per aconseguir a través de l’educació un món millor.

Edicions locals