'Territori contemporani', el nou programa cultural de VOTV

Gestora cultural. @llobetilla

Darrerament tinc una cita tots els diumenges a les 10 de la nit, però si li faig el salt, em dóna l'oportunitat de repescar l’encontre via internet.

Cinc capítols –escric aquest primer article el Dilluns de Pasqua- són els que fins ara ha emès Vallès Oriental TV de Territori Contemporani, un nou programa televisiu, estrenat el 4 de març, produït per La Xarxa i realitzat per VOTV.

En un moment en què estem atrapats pels esdeveniments polítics que vivim, un programa cultural tan rodó com és Territori Contemporani s’agraeix, i és un plaer conèixer de la mà de Martí Sales, el conductor del programa, espais de creació, artistes i mediadors culturals del territori.

A les nostres comarques s’estan impulsant iniciatives artístiques d’un gran nivell creatiu. Explicar-les i difondre-les és també tasca dels mitjans locals, per no quedar-nos només, amb el que es genera des de la capital, que és al que estem habituats.

Territori Contemporani va donant visibilitat a totes aquestes iniciatives, des de les Terres de l’Ebre a l’Alt Empordà, en capítols de 25 minuts, i amb un eix transversal: la relació del paisatge i el territori amb l’art, el pensament i la cultura contemporània. Setmana rere setmana hem anat descobrint com diferents artistes en sintonia amb el seu territori, com Perejaume, Anna Dot, Pere Llobera, Joan Fontcuberta, Oriol Vilanova... creen la seva obra expressada amb la fotografia, la pintura, la paraula o les més agosarades intervencions a la natura, i ens ho expliquen des del Konvent 0 de Cal Rosal, La Sala de Vilanova i la Geltrú, Roca Umbert de Granollers, Nau Côclea de Camallera, el Museu Abelló de Mollet, entre d’altres, argumentades també pels gestors culturals responsables d’aquests espais.

Els peus de pàgina que complementen moltes de les entrevistes, ajuden a construir el discurs de la creació artística i en Martí Sales, rebel poeta i escriptor com a conductor del programa, li va donant forma.

Els capítols finalitzen amb píndoles reflexives procedents d’arxius audiovisuals del CCCB. Tot plegat, un programa inundat de vida, de natura i d’art, excel·lentment dirigit per l’amic Albert Jordana al capdavant de l’equip de VOTV.

I acabo amb unes paraules de Verdaguer extretes del programa: “I a on tu veus lo desert, eixams de mons formiguegen”.

Edicions locals