El PSC aposta per crear una regidoria de Benestar Animal

Els socialistes també proposen crear una protectora d'animals pròpia de les Franqueses

Política

El PSC aposta per crear una regidoria de Benestar Animal
El PSC aposta per crear una regidoria de Benestar Animal

El PSC de les Franqueses aposta per crear una regidoria de Benestar Animal. Així ho va explicar dissabte en un acte a la plaça de la Música, un espai que volen que esdevingui una zona d’esbarjo per als gossos. A més, el grup també aposta per millorar els pipicans i crear nous espais per als animals de companyia. El PSC destaca que és "l'únic partit" que presenta aquesta proposta al programa electoral, i es reafirma així en l'aposta per la defensa i la dignitat dels animals de companyia.

El cap de llista, Juan Antonio Corchado, proposava crear una regidoria de Benestar Animal per donar continuïtat al projecte del cens d'ADN dels gossos aplicat durant aquest mandat, i que "ha estat tot un èxit, perquè actualment ja s'ha registrat l'ADN de més de 1.000 gossos". La idea és fruit de les converses mantingudes amb col·lectius animalistes i amb veïns i veïnes, volen que sigui una àrea que vetlli pel benestar animal, que treballi per la bona convivència entre els animals i les persones, que vetlli pels drets que es deriven i que lluiti contra el maltractament animal, entre d'altres. "Volem que des de l’ajuntament hi hagi una perspectiva animalista", deia Corchado.

Entre les propostes animalistes, també destaca el control de les colònies de gats perquè hi hagi un registre, estiguin ben atesos i es doni suport als cuidadors, i un control de la població de coloms perquè no ocasionin molèsties als veïns. Alhora, el grup també proposa crear una protectora d’animals pròpia de les Franqueses. Altres mesures són les campanyes anuals de cens i assegurar que la Policia Local tingui tota la informació necessària per aplicar el protocol de gos perdut.

Edicions locals