El CB Les Franqueses puja a Primera Catalana

El club ha confirmat la continuïtat de l'actual cos tècnic per a la pròxima temporada

Esports

El CB Les Franqueses puja a Primera Catalana
El CB Les Franqueses puja a Primera Catalana | CBLF

José Luis Rodríguez Beltrán

El CB Les Franqueses ha celebrat en l'última jornada de la fase regular l'ascens històric a la Primera Catalana. De fet, l'equip va certificar l'ascens sense haver de jugar perquè els seus dos perseguidors van perdre els seus respectius partits dissabte: el Mollet B contra el CB Calella (65-56) i el Vilassar de Dalt contra el CB Parets (47-54). El CBLF jugava diumenge i dissabte ja s'havia assegurat l'ascens amb el segon lloc matemàtic.  

L'equip va voler celebrar el títol amb una victòria dins la pista i diumenge van guanyar a la pista del Llinars, per 62 a 69. La plantilla franquesina tanca una fase regular per emmarcar amb un balanç de 17 victòries i 7 derrotes. "Tota la plantilla ja estava dissabte pendent dels dos partits, el del Mollet i el del Vilassar de Dalt. Si un dels dos perdia, ja érem equip de Primera. Finalment, van perdre els dos i ràpidament ens van comunicar pels telèfons per celebrar l'ascens de categoria", explica el director tècnic del CBLF, Xavi Resina, que considera providencial el bon ambient de la plantilla: "són un grup de persones, amics dins i fora de la pista. Hem estat el millor equip de la segona volta".  

El director tècnic vallesà ha confirmat la continuïtat del cos tècnic, que lidera l'entrenador Xavier Expósito, i assenyala que ja s'està treballant per confeccionar una plantilla ambiciosa per a la pròxima campanya. "Fa uns tres o quatre anys també vam pujar, però es va perdre al curs següent la categoria. No volem que això torni a passar i estem treballant per presentar una plantilla competitiva i que els fitxatges que fem, ens asseguri un augment de qualitat", diu Resina.

Un nou segon equip a la Tercera Catalana

L'ambició del CBLF no es queda només en potenciar el primer equip masculí, també es vol presentar un segon equip a la Tercera Catalana. Per aquest motiu, el club estudia la possibilitat de tenir un pressupost més gran per ser competitius a la Primera i la Tercera Catalana. A més, el projecte també inclou potenciar el sènior femení, que enguany han acabat en una meritòria cinquena plaça a la Tercera Catalana.

Edicions locals