Junts reclama una estratègia conjunta de conurbació amb els municipis del voltant

Àlex Sastre i Francesc Colomé reivindiquen un espai per identificar els temes en què els municipis de l'entorn es poden coordinar

Política

Francesc Colomé i Àlex Sastre
Francesc Colomé i Àlex Sastre

Els candidats de Junts de Granollers i les Franqueses, Àlex Sastre i Francesc Colomé, s’han trobat aquest dilluns davant la seu del Consell Comarcal per parlar de capitalitat i de la necessitat de col·laboració entre municipis. D’una banda, deia Sastre, Granollers ha d’exercir de capital dels municipis de l’entorn.

“Granollers, les Franqueses, la Roca, Canovelles, Montornès i Montmeló són un gran continu urbà, i entre tots sumem més de 100.000 habitants”, recordava. Per això reclamava una estratègia de conurbació per garantir la cooperació entre municipis i generar serveis mancomunats. “No n’hi ha prou amb reunir-se de tant en tant entre els municipis; cal una taula per generar una estratègia conjunta de conurbació”, insistia Sastre, qui apuntava que “és hora que els municipis cooperin i no competeixin”. “Amb Granollers compartim moltes coses, per exemple la mobilitat”, deia l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé. “Per això necessitem un full de ruta, un pal que ens permeti mirar 10 o 20 anys endavant”.

Sobre mobilitat, Junts defensa la necessitat d’ampliar la xarxa i la freqüència del Transgran, ampliar les vies ciclables entre municipis i la línia orbital ferroviària per guanyar connectivitat amb el Vallès Occidental i el Maresme. “El Quart Cinturó no és el model que més ens convé, però sí que apostem per aquesta línia orbital ferroviària”, deia Sastre.

Junts també aposta per reforçar el transport públic als polígons, i crear una direcció estratègica compartida entre els hospitals de Granollers, Mollet i Sant Celoni per fer una planificació de serveis sanitaris a la comarca.

Paper al Gran Vallès

D’altra banda, Junts també aposta per reforçar la capitalitat de Granollers en l’anomenat Gran Vallès, per al qual també reivindica una estratègia conjunta –“els dos vallesos són una unitat territorial, no només a nivell geogràfic, sinó també industrial i econòmic, que suposa el 17% del PIB català”– i a escala de tot Catalunya, per fer que Granollers guanyi pes al conjunt de Catalunya i “aparegui al mapa”.

Edicions locals