L'Aula de Natura del Falgar, finalista als premis dels col·legis d'arquitectes de l'Estat

Els sis projectes guanyadors, d'entre els 21 seleccionats a tot l'Estat, es donaran a conèixer a finals de juny

Societat

L'Aula de Natura del Falgar
L'Aula de Natura del Falgar

L'Aula de Natura del parc del Falgar i la Verneda, obra d'Àngels Castellarnau i Josep Bunyesc, és un dels 21 projectes finalistes als Premis Arquitectura del Consell Superior de Col·legis d'Arquitectes de l'Estat. A l'abril, l'Aula de Natura ja va ser un dels 19 projectes catalans seleccionats als guardons d'entre les 177 propostes seleccionades arreu de l'Estat, "no només per la seva innovació i qualitat, sinó pel seu impacte positiu en la societat i el medi ambient".

El Consell Superior de Col·legis d'Arquitectes ha valorat de l'edifici de l'Aula de Natura la construcció amb sistemes de baix impacte ambiental, amb material local i natural. A més, destaca que es climatitza amb sistemes passius i de molt baixa demanda energètica. "Els murs d'inèrcia a la façana sud, el superaïllament de façanes i cobertes, i el sistema de renovació per mitjà d'un pou canadenc són sistemes innovadors de clima que permeten activar els materials naturals i fer-los participar de forma activa en el confort de l'usuari", opina el consell d'arquitectes.

L'edifici compta, per exemple, amb 18 plaques fotovoltaiques, un sistema de pous canadencs que climatitza l'espai amb geotèrmia o un mur, el del vessant sud, fet amb terres extretes de la zona que ajuden a aconseguir un efecte aïllant. Aquests elements converteixen l'edifici en un espai sostenible i autosuficient.

El 22 de juny es coneixeran els projectes premiats. En seran 6 i en diverses categories: Premi Sostenibilitat i Salut, Premi Nova Bauhaus, Premi Hàbitat, Premi Re a la Rehabilitació, Premi Professió i Premi Compromís.

Edicions locals