L'Hospital fa per primer cop una intervenció de columna amb sistema de navegació

La tecnologia permet als cirurgians veure en temps real imatges de la intervenció en 3D

Societat

Innovació en els procediments quirúrgics de l'Hospital
Innovació en els procediments quirúrgics de l'Hospital

L'Hospital General de Granollers ha dut a terme amb èxit la primera intervenció de columna vertebral amb un sistema de navegació quirúrgica, gràcies al treball en equip del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, liderat pel doctor Enric Cruz.

El sistema de navegació quirúrgica és un equip mòbil que utilitza tecnologia de vídeo per localitzar la posició i el moviment d'un instrument quirúrgic amb la finalitat de col·locar implants de manera exacta. Aquesta tecnologia avançada permet als cirurgians veure en temps real imatges de la intervenció, així com una visió 3D de la columna del pacient, de manera que aquesta visió sigui més precisa i segura.

Si bé aquesta metodologia ja existia anteriorment, el gran avenç és la tecnologia minimalista, implementada a l'Hospital de la mà de l'empresa espanyola PQx, ja que permet utilitzar aquest sistema sense necessitat de modificar l'estructura del quiròfan. A més, també ofereix eines per a un tractament fet a mida i personalitzat per a cada pacient, mitjançant les sinergies prèvies entre l'equip mèdic i el software, cosa que ajuda a planificar i executar l'operació amb més precisió.

L'equip de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital de Granollers valora l'èxit d'aquesta intervenció, que ha estat una aposta per la innovació i la precisió en els procediments quirúrgics i la seguretat del pacient.

Edicions locals