L'empresa AFP Courts ocuparà una nau de 12.000 metres al Pla de Llerona

La companyia, fabricant de pistes i accessoris per a la pràctica del pàdel, factura més de 50 milions d'euros anuals

Economia

La nau, al polígon Pla de Llerona, s'està acabant d'habilitar
La nau, al polígon Pla de Llerona, s'està acabant d'habilitar

L'empresa vallesana All For Padel Courts, dedicada al disseny i fabricació de pistes de pàdel, està enllestint unes noves instal·lacions de 12.000 metres quadrats al polígon Pla de Llerona, que preveu posar en marxa aquest estiu. Actualment, AFP Courts té les oficines a la Llagosta i la fàbrica a Lliçà de Vall. L'objectiu és centralitzar la seva activitat a les Franqueses i alhora mantenir la nau de Lliçà de Vall com a magatzem.

D'aquesta manera, la firma podrà incrementar la seva capacitat productiva i atendre la creixent demanda d'instal·lacions de pàdel, un esport que viu un gran moment d'expansió internacional. L'any 2021, AFP Courts va instal·lar 870 pistes de pàdel, i l'any passat va arribar a les 1.300 gràcies als nous mercats en què ha invertit la companyia i on ha obert oportunitats de negoci.

La firma està especialitzada en el disseny, fabricació i comercialització de pales, accessoris i pistes de pàdel, així com d'altres esports de raqueta, com el pickelball o el beach tennis. També té la llicència mundial exclusiva d'Adidas per a aquests esports des de fa 11 anys.

Actualment, té presència a més de 40 països mitjançant una àmplia xarxa de distribuïdors, i treballa amb clubs, empreses, associacions i federacions internacionals per impulsar el creixement d'aquest esport arreu del món, sigui amb la fabricació de pales i accessoris i la construcció i instal·lació de pistes o amb la formació de professors i esportistes a través de l'AFP Academy.

Per afrontar amb més garanties aquesta etapa de creixement orgànic i d'expansió internacional, AFP Courts va incorporar l'any passat com a soci minoritari la societat Sopef, un fons d'inversió gestionat per MCH Private Equity.

Més innovació

A més de l'imminent trasllat i l'ampliació de les instal·lacions, però, l'empresa també s'ha proposat reforçar l'R+D+I per aconseguir un augment eficaç de la productivitat i la millora contínua de tots els productes que dissenyen i fabriquen. Per a AFP Courts, totes les pistes han de garantir la seguretat estructural, la seguretat per al jugador i una alta durabilitat, i a més han de ser respectuoses amb el medi ambient.

Per això, des de fa cinc anys, la firma treballa per consolidar les pistes exteriors d'alumini, un model considerat de futur i més respectuós amb el medi. La firma va tancar el 2021 amb una facturació de més de 30 milions d'euros, i l'any passat va superar els 50 milions. Alhora, espera que aquest creixement exponencial es pugui mantenir els pròxims anys.

Edicions locals