L'Escola Bellavista-Joan Camps perdrà un grup d'I3 el curs que ve

El baix nombre de preinscripcions a I3 posa en risc també alguna altra línia al municipi

Societat

Escola Bellavista-Joan Camps
Escola Bellavista-Joan Camps

El Departament d'Educació ha previst la supressió, per al curs que ve, d'una dotzena de grups d'I3 –els antics P3– entre les comarques del Vallès Oriental i el Maresme. Un dels centres que perdrà un grup d'infantil serà l'escola Bellavista-Joan Camps, de les Franqueses, per la baixa natalitat dels últims anys. Fins ara, a les Franqueses hi havia 9 grups d'I3: dos a Bellavista-Joan Camps, Guerau de Liost, Joan Sanpera i Camins, i un sol grup d'I3 a l'escola Colors.

Rosa Ruiz, directora de l'escola Bellavista-Joan Camps, confirma la pèrdua del grup d'I3 per al curs que ve. "Els últims anys manteníem dos grups, però ja teníem ràtios més baixes per aula que la mitjana. Aquest any la preinscripció ha estat molt fluixa i sembla que n'hi haurà prou amb un grup de 18 alumnes", explica.

Això farà que el grup quedi ple des de l'inici de curs i no hi hagi reserva de places educatives per a la matrícula viva, alumnes que s'incorporen amb el curs ja començat i que s'hauran d'assignar a altres centres. D'altra banda, la ràtio d'alumnes per aula a I3 queda fixada en 18 alumnes, una demanda que els sindicats d'educació havien fet els últims anys.

La direcció de l'escola Bellavista-Joan Camps admet que la baixa natalitat justifica el tancament del grup, però alhora demana a Educació que l'única línia d'I3 sigui rotatòria entre les diverses escoles del municipi per evitar la segregació i donar el mateix valor a tots els centres. La pèrdua d'aquest grup també suposarà la pèrdua d'entre 1 i 2 docents a l'escola.

El sindicat USTEC, per la seva banda, lamenta que el Departament d'Educació aposti per reduir grups d'I3 davant la davallada de la natalitat. "Davant d'aquest escenari s'obren dues vies: baixar ràtios mantenint el nombre de grups, o baixar grups mantenint o apujant les ràtios", diu Iñaki Talens, director sindical d'USTEC al Vallès Oriental i Maresme. "I el departament aposta per aquesta última fórmula", lamenta.

Altres línies a la corda fluixa

El Departament d'Educació encara no ha fet públics els centres que perdran o guanyaran línies d'I3 el curs que ve, però tot apunta que a les Franqueses encara hi podria haver alguna altra pèrdua per les baixes dades en la preinscripció. "Aquest any hi ha hagut més gent que ha preinscrit els fills a Granollers o a l'escola concertada, tot i que, en canvi, aquí també hem rebut força preinscripcions de famílies de Granollers", diu Ruiz. 

Edicions locals