El PSC denuncia 'persecució política' de Junts i estudia sortir del govern municipal

El grup assegura que posarà en marxa les accions que tingui al seu abast per defensar l'honradesa dels seus regidors

Política

Colomé i Reche, presentant el Dona Festival de l'any passat
Colomé i Reche, presentant el Dona Festival de l'any passat

Després que l'alcalde de les Franqueses hagi revocat les competències en feminisme i igualtat de la regidora Marta Reche (PSC) mentre resol un expedient d'informació reservada, el PSC de les Franqueses ha manifestat que posarà en marxa totes les accions que tingui al seu abast i estudia sortir del govern municipal. Els socialistes denuncien una "persecució política" per part de Junts, el seu soci de govern.

"Ens prenem molt seriosament qualsevol acusació o insinuació que pugui posar en dubte la integritat dels nostres regidors; qualsevol acusació ha de ser contrastada i verificada" expliquen des del PSC de les Franqueses en un comunicat. Els socialistes insisteixen que "sempre s'ha de preservar la pressumpció d'innocència". Per aquest motiu, estan estudiant "totes les accions legals contra les persones que atemptin contra l'honradesa i honestedat dels nostres regidors".

El grup estudia també sortir del govern municipal, ja que considera estar "patint una persecució política". Tot plegat, recorden, es produeix després que la portaveu adjunta rebutgés al ple la publicació impulsada per l'alcalde sobre l'obra de govern amb diners públics. "La integritat i la transparència són valors fonamentals en el nostre partit", diuen els socialistes. "No tolerarem cap comportament inapropiat que pugui afectar a la reputació dels nostres regidors".

També recorden que en plena pandèmia es va obrir un expedient reservat a la regidora Montse Vila per, suposadament, haver demanat a la policia que no patrullés per on hi havia una festa fora d'hores perquè hi participava l'alcalde Colomé. "En aquell moment no va treure les atribucions a la regidora, sent un pressumpte delicte de prevaricació", diuen els socialistes, i conclouen: "les Franqueses necessita un govern transparent i just".

Edicions locals