El concurs per instal·lar un caixer automàtic a Bellavista queda desert

L'Ajuntament obrirà una nova licitació aquest abril i confia poder disposar d'un servei bancari a final d'any

Societat

La previsió és instal·lar un caixer al Casal d'Avis de Bellavista
La previsió és instal·lar un caixer al Casal d'Avis de Bellavista

L’adjudicació de la instal·lació d’un caixer automàtic a Bellavista ha quedat deserta. Malgrat que a la convocatòria que l’Ajuntament va obrir al gener s’havia presentat una entitat financera, Caixabank, finalment no ha estat l’adjudicatària del projecte, i l’Ajuntament tornarà a treure a concurs públic la instal·lació d’aquest servei.

Segons explicava dijous al ple la regidora de Dinamització Econòmica, Raquel Cortés, en resposta a una pregunta d’IEC, la licitació del caixer ha quedat deserta perquè l’única oferta presentada “no complia el plec de clàusules administratives”. Per exemple, en el fet que el caixer hauria de ser nou i que l’entitat bancària hauria de mantenir el mateix nivell de comissions durant els quatre anys de vigència del contracte. “La proposta de Caixabank no complia els requisits i, per tant, no se li ha adjudicat el servei”, deia Cortés.

La regidora explicava que aquest abril tornarà a sortir a concurs la instal·lació d’un caixer automàtic al barri, i es mostrava confiada que Bellavista –amb més de 9.000 habitants– tornarà a tenir un caixer ben aviat, perquè “sabem que ja hi ha altres entitats interessades”.

El concurs, amb un pressupost de licitació de 61.855 euros, IVA inclòs, preveu el subministrament, la instal·lació i el manteniment del caixer per un període de quatre anys. Les entitats financeres que s’hi presentin han de tenir una quota mínima de mercat del 15% de tota la població del municipi.

Sense caixer des del 2021

Amb aquest concurs, que preveu la instal·lació d’un caixer automàtic en un equipament públic –el casal d’avis de Bellavista–, l’Ajuntament mou fitxa perquè Bellavista recuperi un servei bancari al barri, que va perdre el setembre de 2021 amb el tancament de l’última oficina que hi havia a Bellavista. Tot i que inicialment l’Ajuntament rebutjava mantenir els caixers dels bancs amb recursos públics, posteriorment va mostrar-se disposat a cedir espais municipals per a la instal·lació de caixers automàtics amb l’objectiu de garantir un servei bancari per als veïns del municipi, especialment la gent gran.

Edicions locals