L'alcalde revoca les competències en feminisme i igualtat de la regidora Marta Reche

Segons fonts municipals, es tracta d'una mesura cautelar mentre es resol un expedient d'informació reservada

Política

Francesc Colomé i Marta Reche, fa unes setmanes
Francesc Colomé i Marta Reche, fa unes setmanes

L'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé (JxLF), ha signat aquest divendres un decret segons el qual revoca les competències en matèries de Feminisme i Igualtat de la regidora Marta Reche (PSC). Es tracta d'una mesura cautelar a l'espera de la resolució d'una investigació que s'inicia en aquests moments mitjançant un expedient d'informació reservada.

Mentre es porti a terme aquest procés, diu l'Ajuntament en un comunicat, les atribucions de l'àrea de Feminisme i Igualtat passen a ser assumides directament per l'alcalde, Francesc Colomé; i Marta Reche continuarà exercint les seves funcions com a 4a tinenta d'alcalde, regidora de Comunicació i de Relacions Ciutadanes.

El PSC, per la seva banda, diu patir una "persecució política" per part de Junts i diu que posarà en marxa tots els mecanismes al seu abast per defensar l'honestedat dels seus regidors.

El PSC, absent a la visita al cementiri

Divendres, el PSC no va assistir a la visita institucional de l'espai de dol gestacional del cementiri de Corró d'Avall, que aquest març ha acabat els treballs de la primera fase d'ampliació. L'equipament inclou un espai dedicat a la mort gestacional i neonatal, un indret de memòria, record i homenatge dels nadons que han mort al ventre de les seves mares o poc després de néixer, que fins ara no existia al municipi.

No obstant això, el PSC considera que la creació d'aquest espai "no s'ha gestionat de la millor manera, perquè no s'ha tingut en compte l'entitat que havia promogut la iniciativa" –ENEI–. "L'espai ha de tenir com a protagonistes les famílies que han perdut un fill o filla; no es pot jugar amb els sentiments de les persones", deia dijous en el ple municipal la regidora Marta Reche, qui remarcava el seu suport a la posició d'Espai Nadó - Espai Infant. "Donem suport incondicional a aquesta entitat d'afectats i afectades que a través de les xarxes socials han mostrat el seu desacord a aquesta visita institucional".

Des de Junts, la regidora Marina Ginestí assegurava que ENEI ha col·laborat en el projecte des de l'inici, "fent propostes de disseny que hem treballat conjuntament". També apuntava que l'Ajuntament vol posar en funcionament el nou espai el 15 d'octubre, que és el dia que es commemora el dia del dol perinatal, i que fins llavors es treballarà per adequar l'espai "amb carinyo" i que s'hi afegirà el mural proposat per l'entitat.

Edicions locals