Una subvenció permetrà canviar 5.000 punts d'enllumenat públic per tecnologia led

El PSC, responsable de l'àrea d'Obres i Serveis de l'Ajuntament, es mostra satisfet amb l'aportació de la Diputació i treu pit de la mesura

Societat

Una subvenció permetrà canviar 5.000 punts d'enllumenat públic per tecnologia led
Una subvenció permetrà canviar 5.000 punts d'enllumenat públic per tecnologia led

Les Franqueses canviarà 5.000 punts de llum de la via pública per tecnologia led gràcies a una subvenció d’1,5 milions d’euros concedida per la Diputació de Barcelona en el marc del programa sectorial Renovables 2030, amb l’objectiu que l’enllumenat públic sigui més eficient, menys contaminant i que consumeixi menys energia.   

La substitució de tots els capçals i bombetes dels fanals es durà a terme aquest any, i amb aquesta renovació també s’aplicaran sistemes de regulació que permetran la gestió astronòmica dels horaris d'encesa i apagada i l'adaptació de la intensitat de la il·luminació mitjançant la reducció del flux segons les necessitats. La llum led serà més càlida i més dirigida al punt que es vol il·luminar gràcies a les diverses òptiques regulables.

Tot plegat ha de permetre reduir les incidències i les actuacions correctives en el manteniment de l’enllumenat públic i reduir la contaminació lumínica. L’estalvi energètic previst amb aquest canvi és de 742.300 Kw/h, equivalent a més de 357 tones de CO2.

La Diputació ha concedit a les Franqueses la dotació màxima de la subvenció, 1.499.000 euros, equivalent al 90% del cost total del projecte. L’Ajuntament completarà l’aportació amb uns 166.000 euros. “A més de canviar les lluminàries, també se substituiran els quadres d’enllumenat per sistemes que permetin una millor telegestió i es farà un estudi d’una solució per millorar l’enllumenat de diverses cruïlles amb passos de vianants”, destaca la regidora d’Obres i Serveis, Marta Sánchez, qui també remarca l’estalvi energètic i de costos que suposarà per a les arques municipals. “Si ho calculem amb un preu normal i mitjà de la llum, l’estalvi serà d’entre 74.000 i 110.000 euros anuals”.

El PSC, satisfet

Dijous, el PSC de les Franqueses treia pit de la mesura. “Feia temps que l’àrea d’Obres i Serveis treballava en aquesta renovació de llums i el PSC també ho havíem inclòs en el nostre programa electoral”, reivindicava el cap de llista socialista, Juan Antonio Corchado, qui acompanyava Sánchez en la presentació de la mesura.

Aquesta acció és un dels quatre eixos per reduir la petjada mediambiental del municipi que l’Ajuntament va presentar a finals de l'any passat i que inclou també la millora de l'eficiència energètica als equipaments municipals, la instal·lació de plaques fotovoltaiques i la implantació de punts de càrrega per a cotxes elèctrics.

Edicions locals