Les Franqueses ja és Vila Europea de l'Esport 2024

L'Ajuntament explica que ha rebut el veredicte positiu d'ACES Europe, entitat que atorga el reconeixement

Esports

Les Franqueses ja és Vila Europea de l'Esport 2024
Les Franqueses ja és Vila Europea de l'Esport 2024 | Ajuntament de les Franqueses

Redacció

Les Franqueses ja és oficialment Vila Europea de l'Esport 2024, segons ha informat l'Ajuntament. El veredicte d'ACES Europe, entitat que atorga el reconeixement, s'ha conegut només dues setmanes després de la visita de la delegació formada per Joan Anton Camuñas, Fabrizio Santangelo i Lukas Vorel-Adams.

En un comunicat, l'Ajuntament de les Franqueses explica que un dels arguments per aconseguir ser Vila Europea de l'Esport va ser la visita de la delegació d'ACES Europe als equipaments esportius i elements de la candidatura. "Aquesta visita ha estat una de les passes imprescindibles per optar a aquest reconeixement. Durant dos dies la delegació ha visitat el gruix de les instal·lacions esportives de les Franqueses i ha conversat amb clubs i entitats", informa L'Ajuntament.

La candidatura de les Franqueses com a Vila Europea de l'Esport 2024 té com a eix vertebrador el vessant social de l'esport més enllà de la competició, en què destaquen projectes com el de les escoles municipals esportives amb més de 650 participants, els programes amb les escoles del municipi, els acords amb universitats i entitats supramunicipals i, sobretot, la col·laboració amb els més de 40 clubs i entitats esportives de les Franqueses. Aquest vessant social i educatiu coincideix amb les qualitats que ACES Europe busca en els pobles i ciutats que ostenten aquest reconeixement i que volen desenvolupar programes esportius d'alta qualitat oberts a tota la població.

Activitats ja programades

El municipi té ara per davant una proposta de calendari d'actes molt intens per al 2024, que s'anirà concretant durant els pròxims mesos. Tot i que ara per ara, ja té confirmat la celebració d'una competició de 3x3 de bàsquet amb la Federació Catalana de Bàsquet; un campionat de Catalunya de Twirling, karate i tir amb arc; competicions internacionals de cheerleading i ciclisme; les olimpíades escolars i una jornada escolar de bàdminton; una gimcana familiar; una jornada dels jocs adaptats catalans i una xerrada sobre la diversitat funcional a l'esport; organització de la Festa de l'Handbol Català; i l'acolliment de la clausura del cicle de caminades per a la gent gran de la Diputació de Barcelona.

A més, està previst la col·locació de la primera pedra del pavelló del Sector R; l'activació del segell de qualitat del sistema català de l'esport del Col·legi de Professionals de l'Activitat Física i de l'Esport de Catalunya; la senyalització de noves rutes per a caminades; i la creació d'un mural sobre ser Vila Europea de l'Esport en algun equipament esportiu. 

En aquest sentit, les Franqueses aspira a ser inici o final d'una etapa de la Volta Ciclista de Catalunya.

Edicions locals