Un ple extraordinari i urgent aprova l'increment salarial dels treballadors municipals

L'actualització salarial serà possible gràcies a una modificació de crèdit de gairebé 240.000 euros

Societat

Un ple extraordinari i urgent aprova l'increment salarial dels treballadors municipals
Un ple extraordinari i urgent aprova l'increment salarial dels treballadors municipals

El ple de les Franqueses va aprovar dijous, en un ple extraordinari, l'increment del 2,5% de les retribucions del personal funcionari i laboral de l'Ajuntament i els seus organismes autònoms per al 2023 amb efectes des de l'1 de gener. L'augment s'aplicarà mitjançant una modificació de crèdit de gairebé 240.000 euros i arriba després que bona part dels treballadors municipals denunciessin que l'increment anunciat per aquest any no s'havia implementat en les nòmines de gener i febrer, i que l'"excés de feina, pressions, urgències i responsabilitat" els conduïa a una situació de "col·lapse que repercuteix en la salut física i mental".

Al ple, la regidora de Règim Intern, Montse Vila, argumentava que l'actualització salarial sempre s'ha executat quan el pressupost de la corporació ha estat aprovat, i posava d'exemple els últims anys. Tot i això, deia, "davant les reivindicacions dels treballadors hem fet una modificació de crèdit per poder incloure els augments en la nòmina del març".

Des de l'oposició, IEC valorava el "primer pas" per normalitzar la situació, però alertava que "això no soluciona el malestar dels treballadors". Demanava impulsar una valoració de llocs de treball i disposar de l'organigrama municipal, "adaptar l'estructura de l'Ajuntament al segle XXI" i que totes les àrees treballin de manera coordinada i transversal.

Cs i Sal-CUP instaven el govern a renunciar a l'increment salarial i criticaven que els seus sous estan al topall de ciutats de fins a 50.000 habitants, i alhora reclamaven "més claredat envers els treballadors i més transparència vers l'oposició".

Edicions locals