Es reprèn la recerca del muntanyenc franquesí desaparegut a Béjar

L'operatiu estava suspès des del 15 de gener, quan es va aturar arran de les condicions meteorològiques adverses a la zona

Societat

Es reprèn la recerca del muntanyenc franquesí desaparegut a Béjar
Es reprèn la recerca del muntanyenc franquesí desaparegut a Béjar

El Grup de Rescat Especial d'Intervenció a la Muntanya (GREIM) de la Guàrdia Civil va anunciar dimecres la represa de les tasques de recerca del franquesí José Antonio Martínez, desaparegut poc després de Nadal. La seva pista es va perdre el 29 de desembre al matí, quan l'home, de 45 anys, va sortir sol a la muntanya amb l'objectiu d'assolir el pic Calvitero, a la serra de Béjar, a 2.400 metres d'altura, punt limítrof entre Castella i Lleó i Extremadura. El franquesí, que és treballador de l'Hospital de Mollet, havia anat a passar uns dies de vacances a Ceclavín, el poble de la seva dona.

Des d'aquell dia no s'ha sabut res més de José Antonio. Inicialment, els serveis d'emergències van desplegar un dispositiu de recerca que es va mantenir durant dues setmanes, fins que el 15 de gener es va decidir suspendre arran de les condicions meteorològiques adverses a la zona. Des d'aleshores, familiars i amics del José Antonio s'han mobilitzat diverses vegades per reclamar la represa de la recerca.

Sempre han assegurat ser conscients que la seguretat dels equips de recerca i dels voluntaris és el primer a tenir en compte durant un rescat, però també han lamentat que no s'hagin aprofitat les finestres de bon temps que s'han obert les darreres setmanes. "La serra de Béjar té més de 10.000 hectàrees i que no a tot arreu hi ha neu com al cim", han insistit sempre.

La setmana passada, familiars, amics i companys de feina van concentrar-se a les portes de l'Hospital de Mollet per insistir en la seva reivindicació, i finalment aquesta setmana s'ha reprès l'operatiu.

Durant les setmanes que l'operatiu de cerca va estar actiu, més de 120 persones van col·laborar-hi entre veïns, amics i familiars voluntaris, a més dels professionals del Grup de Rescat de Protecció Civil de la Junta de Castella i Lleó i especialistes de muntanya de la Guàrdia Civil i dos helicòpters. 

Edicions locals