El feminisme i el respecte a l'entorn, claus de la candidatura d'ERC i LFI

La presentació, dissabte a la plaça de Can Font, va comptar amb la intervenció de l'exdiputat d'ERC Joan Tardà

Política

El feminisme i el respecte a l'entorn, claus de la candidatura d'ERC i LFI
El feminisme i el respecte a l'entorn, claus de la candidatura d'ERC i LFI

ERC i Les Franqueses Imagina (LFI) van presentar dissabte a la plaça de Can Font la seva candidatura conjunta a les eleccions municipals del maig. A més de la cap de llista, Imma Ortega, van participar-hi Èlia Montagud, número 2 de la llista ERC-LFI; Mireia Mata, directora general d'Igualtat; Hèctor Sánchez, secretari general de Comunistes de Catalunya; Mercedes Vidal, coordinadora d'EUiA; i Joan Tardà, exdiputat d'ERC al Congrés dels Diputats.

En la seva intervenció, Ortega explicava que la candidatura dona continuïtat al treball conjunt de les dues formacions els darrers quatre anys, i assegurava que "tots els punts del programa volen posar les persones al centre a partir de dos sedassos: el del feminisme i el del medi ambient". "Qualsevol política que passi per l'administració local ha de ser en bé del feminisme i el medi ambient".

També va anunciar que la llista serà paritària, amb presència de joves i de persones d'altres procedències, com ara d'Ucraïna, i va remarcar la voluntat de "canviar la trajectòria de l’Ajuntament de les Franqueses després de 12 anys sense canvis".

Per la seva banda, l’exdiputat d’ERC a Madrid Joan Tardà defensava l’estratègia d’ERC i llançava un missatge positiu en relació amb l’independentisme. "Mai no havíem estat tants com ara, però cal que siguem més". Per això, l’objectiu d’ERC és "acumular forces i convèncer la majoria de la ciutadania que viure en un país viable econòmicament i més just socialment passa per la república catalana".

Sobre la candidatura franquesina, Tardà assegurava que "Ortega és una persona fresca, espontània, formada i alhora molt oberta pel que fa al pensament", una qualitat especialment rellevant "en un moment en què els grans poders tendeixen a crear ciutadans de pensament lineal, de persones que no es qüestionin permanentment el món".

Finalment, Tardà indicava que "si es vol avançar en qualitat democràtica en aspectes com la participació, la crítica i l'administració viva, el millor lloc per fer-ho és justament als ajuntaments".

Edicions locals