Obstacles a la calçada per dissuadir les curses il·legals de cotxes al polígon

L'Ajuntament de les Franqueses ha instal·lat un amitjana tipus ressalt i tres esquenes d'ase en carrers del Pla de Llerona

Societat

Obstacles a la calçada per dissuadir les curses il·legals de cotxes al polígon
Obstacles a la calçada per dissuadir les curses il·legals de cotxes al polígon

Aquesta setmana ha començat la instal·lació, en alguns carrers del polígon Pla de Llerona, de diverses esquenes d’ase i una mitjana tipus ressalt per obstaculitzar les curses il·legals de cotxes que darrerament s’han produït al polígon. Des de fa unes setmanes, l’Ajuntament ja ha adoptat mesures provisionals per evitar aquestes curses i concentracions de vehicles, com la instal·lació de blocs de formigó en determinades cruïlles.

Ara ha començat la instal·lació dels elements definitius: la construcció d’una mitjana tipus ressalt al carrer França –per reduir l’espai lliure on els cotxes puguin fer virolles– i la col·locació de tres esquenes d’ase al carrer Finlàndia –per obligar els vehicles a reduir la velocitat en una recta que fa més d’un quilòmetre de llarg–.

Concretament, les esquenes d’ase es col·loquen a les cruïlles dels carrers Alemanya i França; Gran Bretanya i França; i Gran Bretanya i Portugal. D’aquesta manera, l’Ajuntament busca dissuadir els conductors i reduir el perill que les seves pràctiques suposen per a la seguretat de conductors i vianants.

Curses il·legals

Des de fa un parell d'anys els polígons industrials són punts de trobada multitudinaris per fer-hi botellons. Aquestes festes amb consum d'alcohol i drogues van sovint acompanyades de curses il·legals de vehicles esportius o tunejats, amb conduccions temeràries: fortes accelerades, derrapades i tubs d'escapament modificats, una pràctica que cada cop aplega més participants i espectadors.

El gener passat, les concentracions itinerants de vehicles van tornar a fer parada a les Franqueses després de força setmanes de calma. Per evitar-les, ajuntaments, policies locals i Mossos d'Esquadra han pres mesures "tant preventives com reactives", entre les quals la instal·lació d’obstacles a la calçada.

Edicions locals