La proposta franquesina 'Cúrcuma' clou el Festival dels Amateurs

L'obra, de la companyia Frec a Frec, tancarà el programa de l'edició d'enguany

Cultura

La proposta franquesina 'Cúrcuma' clou el Festival dels Amateurs
La proposta franquesina 'Cúrcuma' clou el Festival dels Amateurs

Àgata Lasheras

La 17a mostra de Teatre Amateur de les Franqueses arribarà a la seva fi amb l'espectacle Cúrcuma, de la companyia vallesana Frec a Frec, que tindrà lloc al Teatre Auditori de Bellavista el dissabte, a les 20 h. Al final de l'espectacle es farà un reconeixement a totes les companyies que han participat en l'edició d'enguany del festival, i es lliurarà el premi a l'obra que hagi rebut més vots del públic. 

La companyia franquesina Frec a Frec es va fundar l'any 1995 per professionals llicenciats a l'Institut del Teatre, amb la diplomatura de Magisteri, amb estudis de Filologia i Educació Social i altres cursos relacionats amb la interpretació i l'educació. Segons afirma el grup, la seva intenció és fer servir el teatre com a eina per a l'educació en valors i la transformació social i personal. Entre les seves obres destaquen Vull ser algú!, Innocent, Siyahamba, Estranyes relacions i La Rosa, totes elles amb un rerefons carregat de valors socials. Alguns dels temes que ha tractat la companyia a través de les arts escèniques són l'assetjament escolar, la violència masclista, la migració, el canvi climàtic i les addiccions. 

En aquesta obra, dirigida per Emili Corral i escrita per Beti Espanyol i Emili Corral, el grup presenta la història d'una família formada pel Carles i l'Àngel, que estan preparant la festa d'aniversari dels seus fills bessons, Vicky i Pau. No obstant això, un fet inesperat farà que la Vicky desvetlli una notícia bomba que els obligarà a replantejar-se les seves relacions i els seus límits ètics i morals. L'obra de teatre, que es presenta com una comèdia, té una durada de 80 minuts i promet sorprendre el públic amb la seva trama intrigant i divertida. 

Edicions locals