Acaba la primera fase d'ampliació del cementiri de Corró d'Avall
L'espai disposa ara de 284 nínxols més, així com 40 columbaris i 4 nínxols per a la fossa comuna
Aquest mes de març s’ha donat per finalitzada la primera fase d’ampliació del cementiri municipal de Corró d’Avall i ja ha quedat a disposició de l’Ajuntament perquè se’n pugui fer ús. Els treballs d’ampliació, que s’han fet a la banda sud de l’equipament, van començar l’estiu passat. S’han construït 284 nínxols nous, 40 columbaris i 4 nínxols per a fossa comuna en un espai de 671 metres quadrats.
Els blocs de nínxols i els columbaris s'han construït amb un sistema industrialitzat de peces de formigó armat. Els nínxols s'han fet a partir de mòduls en forma d'U tapats amb lloses prefabricades de formigó amb una alçada de 4 nínxols. Les dimensions mínimes internes són de 0,90 metres d'ample, 0,75 metres d'alçada i 2,60 metres de fondària.
La segona fase, encara sense data d'inici, construirà 256 nínxols i 40 columbaris més, i afegirà 443 metres quadrats a l'equipament. L'ampliació del cementiri de Corró d'Avall també inclou la creació d'un espai de memòria per a les famílies que han patit una mort perinatal, gestacional o neonatal, que fins ara no existia al municipi, i que pretén donar un espai per al record per a aquestes morts prematures.
Un cop finalitzada tota l'ampliació, el cementiri ocuparà un espai de 3.430 metres quadrats. Tindrà accessos interiors per comunicar les diferents parts del cementiri i també entrades independents des de l'exterior per a cadascun dels espais de l'equipament. Tot plegat suposarà una inversió de 346.453 euros.
Nínxols disponibles
El gener de l’any passat, amb aquestes obres encara pendents, a les Franqueses hi havia 1.694 nínxols, 40 columbaris i 4 panteons, dels quals l'Ajuntament gestionava i mantenia tots els columbaris i panteons, així com 1.470 nínxols –la resta, 224, depenen de la parròquia de Llerona–.
Segons dades de l'Ajuntament, aleshores hi havia una vuitantena de nínxols i una vintena de columbaris buits, de manera que hi havia espais disponibles per a un any i mig, ja que a les Franqueses moren cada any una mitjana de 119 persones.