Acaba la primera fase d'ampliació del cementiri de Corró d'Avall

L'espai disposa ara de 284 nínxols més, així com 40 columbaris i 4 nínxols per a la fossa comuna

Societat

Nous nínxols al cementiri de Corró d'Avall
Nous nínxols al cementiri de Corró d'Avall

Aquest mes de març s’ha donat per finalitzada la primera fase d’ampliació del cementiri municipal de Corró d’Avall i ja ha quedat a disposició de l’Ajuntament perquè se’n pugui fer ús. Els treballs d’ampliació, que s’han fet a la banda sud de l’equipament, van començar l’estiu passat. S’han construït 284 nínxols nous, 40 columbaris i 4 nínxols per a fossa comuna en un espai de 671 metres quadrats.

Els blocs de nínxols i els columbaris s'han construït amb un sistema industrialitzat de peces de formigó armat. Els nínxols s'han fet a partir de mòduls en forma d'U tapats amb lloses prefabricades de formigó amb una alçada de 4 nínxols. Les dimensions mínimes internes són de 0,90 metres d'ample, 0,75 metres d'alçada i 2,60 metres de fondària.

La segona fase, encara sense data d'inici, construirà 256 nínxols i 40 columbaris més, i afegirà 443 metres quadrats a l'equipament. L'ampliació del cementiri de Corró d'Avall també inclou la creació d'un espai de memòria per a les famílies que han patit una mort perinatal, gestacional o neonatal, que fins ara no existia al municipi, i que pretén donar un espai per al record per a aquestes morts prematures.

Un cop finalitzada tota l'ampliació, el cementiri ocuparà un espai de 3.430 metres quadrats. Tindrà accessos interiors per comunicar les diferents parts del cementiri i també entrades independents des de l'exterior per a cadascun dels espais de l'equipament. Tot plegat suposarà una inversió de 346.453 euros.

Nínxols disponibles

El gener de l’any passat, amb aquestes obres encara pendents, a les Franqueses hi havia 1.694 nínxols, 40 columbaris i 4 panteons, dels quals l'Ajuntament gestionava i mantenia tots els columbaris i panteons, així com 1.470 nínxols –la resta, 224, depenen de la parròquia de Llerona–.

Segons dades de l'Ajuntament, aleshores hi havia una vuitantena de nínxols i una vintena de columbaris buits, de manera que hi havia espais disponibles per a un any i mig, ja que a les Franqueses moren cada any una mitjana de 119 persones.

Edicions locals