IEC qualifica de 'propaganda política' la col·locació de la primera pedra de la residència

També lamenta que s'hagin denegat fons europeus per completar l'equipament i denuncia que el projecte no està del tot definit

Política

IEC qualifica de 'propaganda política' la primera pedra de la residència
IEC qualifica de 'propaganda política' la primera pedra de la residència

Tots els grups de l'oposició a les Franqueses –IEC, Cs, Sal-CUP i la regidora no adscrita– han manifestat els darrers mesos el seu desacord amb la ubicació escollida per a la construcció de l'equipament, un dels terrenys amb més pendent del municipi. "És un lloc de difícil accés i tindrà un cost de construcció molt més elevat del que correspondria per la complexitat de moviments de terres i murs de contenció que inevitablement s'hi generaran", denuncien des d'IEC.

El grup recorda que el govern es va comprometre a resoldre l'accés des del carrer Provença amb un ascensor que s'havia de pagar amb una subvenció de Fons Next Generation de 425.922 euros que de moment ha estat denegada, com també ha estat denegada la subvenció per a les plaques fotovoltaiques de 80.634 euros i la subvenció per l’assistència tècnica de 34.278 euros.

"Queda pendent de definir i sense partida pressupostària la urbanització de l'interior d'illa, el manteniment anual de l'ascensor, la revisió de preus del material de la construcció i altres imprevistos", diu la cap de llista d'ERC i LFI, Imma Ortega. "Amb tants aspectes sense concretar és irresponsable col·locar la primera pedra".

IEC, a més, ha denunciat l'"oportunisme" de l'equip de govern per haver col·locat la primera pedra dos mesos abans de les eleccions municipals, fet que qualifica de "propaganda política", així com l'explicació als veïns del futur funcionament de l'equipament. "El projecte executiu no està acabat, i ens consta que ni l'empresa ha sol·licitat la llicència d'obres ni ha presentat instància per fer cap tràmit", diu Ortega.

Edicions locals