Les Franqueses posa la primera pedra de la residència i centre de dia de Bellavista

L'empresa L'Onada, que construirà i gestionarà l'equipament, el defineix com una "plataforma de serveis per a la gent gran"

Societat

L'equipament tindrà 110 llits de residència i 25 places per al centre de dia
L'equipament tindrà 110 llits de residència i 25 places per al centre de dia

La residència i centre de dia de Bellavista, que tot just ara es comença a construir al carrer del Terme, a Bellavista, oferirà serveis a domicili, de manera que els usuaris, si ho volen, poden continuar vivint a casa seva, però beneficiar-se alhora dels serveis que oferirà la residència, com el lliurament d'àpats.

"Més que una residència convencional és un projecte comunitari o una plataforma de serveis per a la gent gran", destaca Cinta Pascual, directora general de L'Onada SL, l'empresa adjudicatària del projecte que s'encarrega tant de la construcció de l'edifici com de la posterior gestió del servei. "La gent que envelleix ha de poder viure on vulgui i, alhora, tenir a l'abast el màxim de serveis; per això oferim un servei mixt i flexible que integra les necessitats dels usuaris i les famílies".

Les obres de construcció de la residència i centre de dia, de fet, es preveu que comencin aviat després que aquest dimecres s'hagi celebrat l'acte de col·locació de la primera pedra. "És un equipament llargament reivindicat que per fi comença a ser una realitat", deia l'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, qui en destacava sobretot l'emplaçament, "al punt més alt de Bellavista, amb unes vistes excepcionals i a 100 metres de l'Hospital de Granollers".

Justament, el desenvolupament del pla parcial de l'entorn de l'Hospital ha de permetre que del carrer del Terme en surti un vial que connecti amb la carretera de Cardedeu, i del mateix edifici també en sortirà un ascensor o una rampa mecànica que connectarà amb la plaça Catalunya de Bellavista. "Hi ha bones solucions per salvar el desnivell del terreny i perquè l'equipament quedi ben connectat amb Granollers i Bellavista", deia Colomé.

L'alcalde també feia referència a la manca de places de residència per a gent gran que hi ha al Vallès Oriental –539 segons l'últim estudi–, i subratllava el compromís de tirar endavant l'equipament malgrat ser una competència de la Generalitat. "Com vam fer amb el CAP de Corró d'Avall, l'Ajuntament avança la construcció de l'equipament i després la Generalitat l'equipa".

En aquest cas, el finançament és publicoprivat, i el consistori aporta 1 milió d'euros dels gairebé 8 milions en què s'ha pressupostat l'obra. "Hem quedat fora dels Next Generation pels pèls", deia Colomé, "però no descartem rebre fons més endavant" per finançar plaques fotovoltaiques i un ascensor.

110 llits de residència

La superfície de la parcel·la on es construirà la residència i centre de dia és de 3.066 metres quadrats, i l'edifici comptarà amb un total de 5.000 metres quadrats distribuïts en quatre plantes: planta baixa, 1a planta i dues plantes sota rasant. Comptarà amb 25 places de centre de dia i 110 llits de residència, amb places privades i públiques, i també hi haurà centre de dia. La residència serà municipal amb un 75% de places públiques, de les quals el 50% seran concertades i el 25% totalment públiques, així com un 25% de places privades.

Segons la previsió de l'Ajuntament i l'empresa promotora, l'equipament podrà ser realitat a mitjans de 2025. Responsables municipals i de L'Onada SL faran una sessió informativa oberta a tothom per explicar el funcionament del centre. Serà el dimecres 22 de març, a les 17 h, al Teatre Auditori de Bellavista.

Edicions locals