Una caminada 'violeta' clourà les activitats de reivindicació pel Dia de la Dona

Aquesta setmana s'han celebrat el Dona Festival i l'acte institucional del 8-M amb participació d'alumnes d'El Til·ler

Societat

La segona edició del Dona Festival va aplegar unes 400 persones en el dinar popular
La segona edició del Dona Festival va aplegar unes 400 persones en el dinar popular

Redacció

La segona edició del Dona Festival va omplir dissabte la plaça Joan Sanpera amb xifres d'assistència de fins a 400 persones –en el dinar popular–. També va incloure una matinal de ioga i de meditació, un esmorzar, escacs per la igualtat, el taller infantil L'Artur i la Clementina, espais de joc per als infants i un taller i exhibició de ball contemporani. La tarda va ser el moment dels Escenaris Violetes amb les actuacions del Coro Rociero, del concert d'Ona i Adrià i la ballada feminista dels Sardanistes Franquesins, que va cloure la jornada.

El Dona Festival va comptar també amb la col·laboració d'altres entitats i col·lectius com Ingravitt; l'Associació Mirall, Feminisme d'Acció Social; l'escola de dansa Moving i la Hermandad Rociera de Bellavista.

Caminades

D'altra banda, diumenge tindrà lloc una caminada violeta organitzada per diversos col·lectius feministes. El punt de trobada serà l'Escola Camins a les 10 h, on es llegirà un manifest, i a les 11 h arrencarà una caminada que té tres recorreguts a escollir. Seran la ruta Clara Campoamor, de 600 metres sense desnivell i amb una sessió de mindfulness i de bany de bosc; la ruta Najat El Hachmi, de 4 km i un desnivell positiu de 69 metres, amb sessió de mindfulness i de bany de bosc; i la ruta Núria Picas, de 7 km i un desnivell positiu de 95 metres, circular fins a Santa Coloma de Marata. La jornada es clourà amb un dinar de germanor. Les inscripcions poden fer-se al correu donesdavui@gmail.com.

I una altra caminada per commemorar el 8-M serà la que faran diumenge les veïnes de Corró d'Amunt. La sortida serà a la plaça de l'Església a les 10.15 h i seguirà una visita al museu de les eines a les 11 h i una taula rodona a les 12 h. Per participar-hi cal inscriure's a veinscorro@gmail.com.

'Volem el futur sencer'

Alumnat de l'Institut El Til·ler va participar dimecres la commemoració institucional del 8-M a les Franqueses amb una acció en què es desplegava l'eslògan Volem un futur sencer, amb una sessió de poetry slam d'Olza Olzeta. Prèviament, la plaça de l'Ajuntament va acollir les intervencions dels representants polítics municipals.

La regidora de Feminisme i Igualtat, Marta Reche, assegurava que cal "un compromís ferm per acabar les desigualtats, que vagi més enllà de paraules buides, de continguts estèrils. Volem fets. Ja no ens conformem amb el copet a l'esquena". L'alcalde, Francesc Colomé, denunciava que encara hi ha bretxa salarial i violència normalitzada. "Seguirem treballant perquè aquesta data un dia ja no hagi de ser reivindicativa", deia. L'acte va continuar amb la lectura col·lectiva del manifest per part dels portaveus de tots els grups municipals.

Edicions locals