Els veïns de les Franqueses consideren que cal ampliar i millorar el servei de bus

Acabada la diagnosi del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, els veïns també demanen millorar els accessos als polígons

Societat

Els veïns de les Franqueses consideren que cal ampliar i millorar el servei de bus
Els veïns de les Franqueses consideren que cal ampliar i millorar el servei de bus

Redacció

L’Ajuntament de les Franqueses ha donat per tancada la fase diagnòstica del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, que ha comptat amb la participació de gairebé 700 persones. Això ha permès fer una radiografia de la mobilitat interna del municipi, entre pobles i fora del municipi.

Entre les principals conclusions de la diagnosi, destaca el fet que el 77% dels veïns es desplaça a peu dins el poble i el 82% en vehicle privat quan n’ha de sortir.

En la mobilitat a peu, els participants destaquen que al municipi falten camins segurs per a vianants que connectin els pobles, millores en l'accessibilitat a les voreres, l'eliminació de barreres com el traçat de l'R3 i la pacificació al voltant de les escoles o de les zones més comercials.

Per a la mobilitat en bicicleta, destaquen la manca una xarxa de carrils bici segurs, connexions entre els pobles i aparcaments.

Sobre la mobilitat en transport públic (autobús), els principals problemes són la freqüència de pas i els horaris, sobretot en caps de setmana, festius i a l'agost; i la manca de servei a Corró d'Amunt, Marata i Llerona. Per això es demana millorar la connexió de zones amb més habitatges disseminats, augmentar la freqüència de pas i millorar-ne el preu.

Finalment, pel que fa a la mobilitat en vehicle privat, els veïns consideren problemàtic l'excés de velocitat dels vehicles, i per això demanen pacificar la xarxa viària, facilitar els accessos als polígons i ampliar l'estacionament a l'estació de Corró d'Avall.

Edicions locals