Les Franqueses vol ser Vila Europea de l'Esport el 2024

Ha estat accepatada la candidatura per ACES Europe, que la pròxima setmana visitarà el municipi i les instal·lacions esportives

Esports

Les Franqueses vol ser Vila Europea de l'Esport el 2024
Les Franqueses vol ser Vila Europea de l'Esport el 2024

Redacció

Les Franqueses és candidata a Vila Europea de l’Esport 2024. Ho va avançar l'alcalde Francesc Colomé el passat divendres durant la Nit de l'Esport. Aquesta distinció tracta d’una iniciativa promoguda per l’Associació de Capitals i Ciutats Europees, l’ACES Europe, amb l’objectiu de reconèixer la feina que es fa a diferents punts d’Europa desenvolupant projectes esportius.

L’ACES ha acceptat la candidatura de les Franqueses i la setmana vinent una delegació de l’associació visitarà el municipi per valorar les instal·lacions esportives i conèixer més profundament els projectes esportius que s’impulsen des del municipi. Una vegada feta la valoració, la previsió és que es designi la vila finalista el mes d’octubre, "com a molt tard", informa l'Ajuntament de les Franqueses.

El municipi té en l'actualitat més de quaranta entitats de diferents esports; des del futbol o l’handbol al pàdel o el ciclisme passant pel tir amb arc o el twirling. "Esports variats per a una societat plural que ha estat capaç de conviure i fer créixer el vessant més esportiu", assenyala l'Ajuntament i afegeix: "Aquest creixement ha anat en paral·lel amb un desplegament d’un seguit d’equipaments que permès la seva pràctica".

Les Franqueses disposa de dos pavellons municipals, tres camps de futbol 11 i dos de futbol 7, i una zona esportiva municipal de ciclisme, una piscina, pistes de tennis i pàdel, i tir amb arc. "Les Franqueses del Vallès treballa en el foment de l’esport com a eina per promoure el benestar físic i emocional, però també com a element indispensable en la cohesió social. Seguint aquesta premissa, s’han generat polítiques municipals per dissenyar un municipi per fer-ho possible", assenyala l'Ajuntament.

Edicions locals