El ple insta a anul·lar totes les reserves de sòl per al Quart Cinturó

Ciutadans es mostra favorable a la infraestructura però alhora defensa un traçat que "no sigui agressiu amb el territori"

Societat

El ple insta a anul·lar totes les reserves de sòl per al Quart Cinturó
El ple insta a anul·lar totes les reserves de sòl per al Quart Cinturó

Redacció

Tots els grups municipals de les Franqueses –tret de Cs, que es va abstenir– van aprovar en el ple de febrer una moció d’Imagina Esquerra en Comú (IEC) per instar el Govern de la Generalitat a anul·lar totes les reserves viàries que tenen com a objectiu el desenvolupament del projecte del Quart Cinturó, i que el Departament de Territori sol·liciti igualment al Ministeri de Transports i Agenda Urbana l’eliminació del projecte de tota la planificació sectorial d’infraestructures de transport.

“Ja que tothom té clar que el tram entre Sabadell i Granollers està descartat, demanem que s’aixequi tota reserva de sòl per aquesta via”, deia Imma Ortega, d’IEC. També JxLF i el PSC es mostraven en contra d’una infraestructura que “trinxi els espais agrícoles i forestals del municipi”, i reclamaven propostes alternatives més sostenibles i menys contaminants, com el transport ferroviari.

Ciutadans, per la seva banda, defensava un traçat que “no sigui agressiu amb el territori” i que si cal es desviï perquè l’afectació sigui mínima. La CUP, per la seva banda, retreia l’actitud d’aquells que rebutgen el Quart Cinturó a les Franqueses, però demanen que passi per altres municipis. “El Quart Cinturó s’està fent a trossets per desactivar l’oposició al territori”, deia la regidora Eva Navarrete.

Edicions locals