La festa dels Tres Tombs torna aquest diumenge a les Franqueses

La benedicció i la passada acabarà amb la tradicional degustació de borregos i vi dolç a la plaça de l'Ajuntament

Cultura

La benedicció d'animals i maquinària agrícola tindrà lloc davant l'església de Santa Eulàlia
La benedicció d'animals i maquinària agrícola tindrà lloc davant l'església de Santa Eulàlia

Redacció

Les Franqueses diumenge celebra, un any més, la Festa de Sant Antoni Abat. La tradicional festivitat dels Tres Tombs arriba enguany sense restriccions i amb l'habitual desfilada. La festa, que ja s'ha celebrat en altres pobles de la comarca i del país, aplega ramaders locals. Segons afirma l'organització, més d'un centenar de cavalls i una dotzena de carruatges ompliran els carrers de Corró d'Avall per reviure el passat agrícola i fer-ho en honor al patró dels animals.

La jornada començarà amb l'esmorzar de traginers a les 9.30 h al passeig del Tagamanent, a Corró d'Avall. Allà s'hi concentraran els cavalls i tractors que participaran en la desfilada. A les 11 h, tindrà lloc a l'església de Santa Eulàlia de Mèrida l'ofici religiós, i, mitja hora més tard, hi haurà la formació de la cercavila.
A les 12 h està previst que es faci la tradicional benedicció dels animals i doni tret de sortida el recorregut dels Tres Tombs. Els animals i carros passaran pels carrers de Sant Ponç i de la Serra, la plaça de l'Escorxador i la carretera de Ribes. El trajecte finalitzarà a la plaça de l'Ajuntament.

Un cop acabi la passada, els participants faran la desfilada final i hi haurà el lliurament d'obsequis. A les 13.45 h, aproximadament, hi ha organitzada, com cada any, la degustació de borregos i de vi dolç oberta a tots els veïns i veïnes.

 

Edicions locals