Clam contra el Quart Cinturó: 'Qui estima el Vallès, no el destrueix!'

Unes 4.000 persones, segons l'organització, es van manifestar diumenge a Sabadell per rebutjar aquesta infraestructura viària

Societat

Veïns de Marata, molt actius en el rebuig a la infraestructura
Veïns de Marata, molt actius en el rebuig a la infraestructura

Redacció

Sabadell va viure diumenge una manifestació per rebutjar el projecte del Quart Cinturó, que ha revifat darrerament arran dels acords entre PSC i ERC pels pressupostos de la Generalitat. La protesta, organitzada per la plataforma Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC), va arrencar a la plaça de la Creu Alta a les 12 h i va acabar a la plaça de l'Àngel, i van assistir-hi manifestants dels dos vallesos i també una quinzena de tractors procedents de les Franqueses.

Els contraris al projecte van fer proclames com "Qui estima el Vallès, no el destrueix" o "Aragonès, no ens toquis el Vallès". Representants d'ERC, la CUP i ECP van participar en la mobilització, que va reunir, segons l'organització, unes 4.000 persones.

El portaveu de la CCQC, Toni Altaió, va defensar que la manifestació era una "demostració que no hi ha consens" en aquesta infraestructura "tal com algunes formacions diuen". Afegia que aquesta infraestructura suposa un "greu atac als espais agroforestals" i "contribuiria de forma molt negativa a un increment de la pèrdua de la diversitat".

A més, denunciava, també "contribuiria a fragmentar els espais agronaturals amb una pèrdua de la connectivitat i a empitjorar la salut atmosfèrica de l'entorn". La plataforma també va elaborar un manifest de rebuig al qual s'han sumat un miler de persones i col·lectius del territori.

El text denuncia "la manca de propostes reals en mobilitat sostenible" i la "poca coherència amb l'emergència climàtica actual". També demana la no validació dels pressupostos, l'abandonament de les construccions ja iniciades i la inversió en infraestructures ferroviàries per connectar el Vallès.

Diverses agrupacions locals d'ERC també es van afegir a la manifestació per mostrar el seu rebuig envers l'acceleració del projecte del Quart Cinturó. Malgrat estar-hi en contra, el Govern d'ERC va acceptar l'impuls del projecte a canvi del suport del PSC als pressupostos de la Generalitat.

La CUP, per la seva banda, demana a ERC que trenqui l'acord amb el PSC: "Ja n'hi ha prou d'aguantar la cadira a qualsevol preu". I els comuns, també contraris a la infraestructura, asseguren que "trencaran" l'acord de pressupostos si s'hi acaba destinant "un sol euro".

Edicions locals