Treballadors de l'Ajuntament denuncien sobrecàrrega de feina i reclamen millores laborals

En un comunicat, personal del Patronat Municipal de Cultura i Educació també lamenta que no hi ha hagut augment salarial aquest 2023

Societat

Treballadors de l'Ajuntament denuncien sobrecàrrega de feina i reclamen millores laborals
Treballadors de l'Ajuntament denuncien sobrecàrrega de feina i reclamen millores laborals

Redacció

Una desena de treballadors del Patronat Municipal de Cultura i Educació de l'Ajuntament de les Franqueses ha denunciat que l'"excés de feina, les pressions, les urgències i la responsabilitat per sobre del que pertoca per la categoria laboral" està conduint a una situació de "col·lapse que repercuteixen en la nostra salut física i mental". Davant d'això, el col·lectiu ha reclamat millores en les condicions laborals i informació sobre la valoració de llocs de treball del personal municipal.

"Treballem perquè el municipi i la ciutadania de les Franqueses tinguin tot el que necessiten i no els manqui res; no només perquè es puguin mantenir tots els serveis que políticament es generen i continuar garantint que siguin de qualitat, sinó que cada vegada s'afegeixen més serveis i el personal que els gestionen continua sent pràcticament el mateix", lamenten.

El col·lectiu, al qual s'ha adherit el comitè d'empresa i personal de mitja dotzena d'àrees de l'Ajuntament, també denuncia no haver cobrat l'increment salarial aprovat als pressupostos generals de l'Estat per aquest 2023. "Se'ns ha explicat el motiu pel qual no se'ns aplica l'augment i és perquè no hi ha pressupost per cobrir aquesta despesa, ja que estem amb pressupostos prorrogats, però sí que es modifica el pressupost per fer altres accions", asseguren.

Per tot això, els treballadors demanen que se'ls comuniqui l'estat de la valoració dels llocs de treball i la seva resolució, l'aplicació de la pujada salarial aprovada i la dotació del personal necessari per evitar les situacions de sobrecàrrega de feina.

Suport de grups municipals

Grups com Sal-CUP, Imagina Esquerra en Comú (IEC) i Sumem per les Franqueses han donat suport a la reclamació d'aquests treballadors. "Cal garantir un servei públic i de qualitat que sigui efectiu i doni la millor atenció a la ciutadania", diuen des d'IEC.

"Cada mes reclamem la valoració dels llocs de treball que fa mesos que es va iniciar; reclamem l'organigrama, funcions i transparència perquè es doti de recursos i competència allà on més cal", diu Sal-CUP. "La pugna constant i evident entre els dos partits de govern no ha fet més que agreujar la situació: la temporalitat, altes, baixes i canvis de personal continuats tenen conseqüències greus sobre les condicions laborals i la salut de la plantilla i el bon servei a la ciutadania".

Edicions locals