Les Franqueses aspira a rebre 5 milions d'euros dels Next Generation

Una de les sol·licituds fa referència a la construcció de 36 habitatges de lloguer social al Sector R

Societat

També s'han sol·licitat fons per rehabilitar les antigues naus militars de Corró d'Avall
També s'han sol·licitat fons per rehabilitar les antigues naus militars de Corró d'Avall

Les Franqueses ja té atorgats 80.927 euros dels fons europeus Next Generation tramitats a través de diverses línies de subvenció de la Generalitat. Es tracta de projectes culturals, educatius, de formació i d'ocupació, esportius i de polítiques socials. A més, l'Ajuntament està pendent de la resolució de set subvencions més, que poden arribar a aportar fins a 5 milions d'euros més.

Fins ara, els projectes que han rebut fons europeus han estat per a més llibres per a les biblioteques municipals (4.400 euros) –incorporació de novetats editorials per ampliar el fons amb obres literàries de temàtiques diverses, així com llibres adaptats i inclusius, de lectura fàcil–.

També competències digitals per a dones (15.600 euros) per a la programació de cursos d'alfabetització digital en diversos nivells per a dones; impuls del Pla Educatiu d'Entorn (20.927 euros) per als tallers de suport i acompanyament educatiu –tenen com a objectiu reduir el fracàs escolar i motivar l'alumnat que ho necessiti– i per a accions de promoció d'oportunitats educatives més enllà de l'escola –acompanyament a famílies i alumnat en la incorporació a una nova escola, tallers lingüístics per famílies nouvingudes, etc.–.

També hi ha una subvenció de 40.000 euros per a l'atenció i resposta integral a dones víctimes de violència masclista –acompanyament i acolliment temporal de dones i infants víctimes de violència masclista–; i 12.039 euros per al sistema de teleassistència, un servei d'atenció a distància de la gent gran que l'any passat va atendre més de 230 persones.

Pendents de més resolucions

L'Ajuntament es manté a l'espera de rebre més fons. Concretament, està pendent de la resolució de set sol·licituds més que, en total, sumen més de 5 milions d'euros. Són fons per a la rehabilitació integral del Centre de Formació d'Adults de Bellavista, per a la rehabilitació de les antigues casernes militars de Corró d'Avall, per a la construcció de la residència per a la gent gran i centre de dia de Bellavista, per a la transformació digital i la modernització de les eines de comunicació de l'administració amb la ciutadania, la reforma dels exteriors del complex esportiu municipal, les millores a la zona esportiva municipal de ciclisme i, finalment, per a la construcció de 36 habitatges de lloguer social al Sector R.

Edicions locals