El cens d'ADN d'un gos tindrà un cost de 32 euros a partir de finals d'abril

Fins llavors, el procés per censar el gos a l'Ajuntament és gratuït

Societat

El cens d'ADN d'un gos tindrà un cost de 32 euros a partir de finals d'abril
El cens d'ADN d'un gos tindrà un cost de 32 euros a partir de finals d'abril

El ple de les Franqueses va aprovar dijous, amb els únics vots favorables de l'equip de govern, la creació d'una ordenança fiscal per regular els serveis relacionats amb els animals de companyia i la concessió de llicències per a la tinença d'animals potencialment perillosos. Es tracta d'una taxa de nova creació de 32 euros anuals en concepte de tràmits per al cens genètic de l'animal entre l'extracció d'ADN, el registre i la part administrativa.

Fins al 23 d'abril aquesta taxa té una bonificació del 100%, de manera que és gratuïta per a tots els propietaris de gossos que facin un registre genètic del seu animal mitjançant un dels tres centres veterinaris amb els quals té conveni l'Ajuntament.

Són la Clínica Veterinària Les Franqueses (carretera de Ribes, 175-181); Anicura Lauro Hospital Veterinari (camí Antic de Vic, 9); i Vetropia Veterinària (carretera de Ribes, 7). Els propietaris també poden obtenir el codi genètic del seu animal en un centre veterinari diferent, tot i que en aquest cas la gestió no és gratuïta i s'ha de recollir la xapa a l'Ajuntament.

A partir del 23 d'abril caldrà abonar 32 euros per dur a terme aquest registre i cens d'ADN. D'altra banda, la taxa per censar un gos potencialment perillós serà a partir d'ara de 46 euros. Actualment, el cens caní de les Franqueses ja compta amb les dades de 476 mascotes.

Des de l'oposició, el grup municipal de Ciutadans demanava que la taxa per al cens d'ADN sigui gratuïta de manera permanent "perquè no sigui discriminatòria per a qui adopti un gos d'aquí en endavant". IEC alertava que la Policia Local no tindrà capacitat per fer control del cens de gossos, i des de Sal-CUP lamentaven que "se sancionarà igual un accident fortuït que l'incivisme conscient i reiterat".

Edicions locals