Arrenca el Febrer Científic amb una matinal astronòmica a Bellavista
Hi haurà activitats durant tot el mes, com xerrades, exposicions, tallers, hores del conte i espectacles amb rerefons científic
Arriba febrer i les biblioteques de les Franqueses organitzen una nova edició del Febrer Científic, una iniciativa per divulgar la ciència entre els més joves. Les primeres activitats, per a joves i adults, seran divendres a les 18 h. D'una banda, a la biblioteca de Corró d'Avall, amb la conferència dONes: motor de la recerca marina i ambiental, a càrrec de Vanessa Balagué i Magda Vila, biòlogues i investigadores de l'Institut de Ciències del Mar.
Amb el mateix títol també hi haurà una exposició a la biblioteca de Bellavista de l'1 a l'11 de febrer, i a la biblioteca de Corró d'Avall del 13 al 28 de febrer. Igualment, però amb les dates intercanviades, s'exposarà la mostra Una mirada polar a les dues biblioteques. També hi haurà la mostra Prohibit no tocar (jocs matemàtics), del 13 al 18 de febrer biblioteca de Corró d’Avall i del 20 al 28 de febrer a Bellavista, una mostra a càrrec del Museu de Matemàtiques de Catalunya.
Els divendres 3, 10, 17 i 24 de febrer (18 h), a l'Espai Zero del Centre Cultural de Bellavista, es faran tallers d'experiments científics per a joves, a càrrec del professor de química Jesús Gasco. Altres tallers, el 24 i 25 de febrer, seran Fem de petits científics, Escultures de llum i Autòmats, amb el divulgador científic Marc Boada per a infants a partir de 8 anys.
L'activitat central del Febrer Científic serà aquest dissabte al matí, de 10 a 13 h, a la plaça Major de Bellavista. Serà una nova edició de la tradicional matinal astronòmica, amb planetari, tallers, observació solar i carpa de llibres, una activitat pensada per a públics de totes les edats.
Xerrades
Altres activitats fins a finals de mes seran la xerrada Viatge científic a l'Antàrtida, a càrrec de Vanessa Balagué, investigadora de l'Institut de Ciències del Mar (CSIC), per a joves i adults, amb sessions el 6 de febrer (10 i 11.30 h) a la biblioteca de Corró d'Avall i el 14 de febrer (10 i 11.30 h) a la biblioteca de Bellavista; i Robòtica: implicacions socials i consideracions ètiques, a càrrec de Pablo Jiménez, científic titular de l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial de la UPC, amb sessions el 7 de febrer (10 h) a la biblioteca de Bellavista i el 23 de febrer (10 h) a la de Corró d'Avall.
Finalment, també hi haurà una tertúlia literària al voltant de La amenaza de Andrómeda, de Michael Crichton –el 7 de febrer (18 h) a Corró d'Avall–, a càrrec de Manuel Moreno, professor de Ciències Físiques de la UPC i especialista en literatura de ciència-ficció; una hora del conte per a infants a partir de 3 anys –9 de febrer (17.30 h) a la biblioteca de Corró d'Avall–, a càrrec de Sàndal Produccions; una hora del conte per a nadons –23 de febrer (17.30 h) a la biblioteca de Bellavista– a càrrec de la rondallaire Montse Penas.
Espectacles
El mes de divulgació científica acabarà amb un Vermut Científic –Intel·ligència artificial, ètica i desenvolupament tecnològic– el 25 de febrer (12 h) a l'Espai Can Prat, per a joves i adults, a càrrec del científic Pablo Jiménez i del professor de matemàtiques i informàtica de la UB Oliver Díaz; i amb l'espectacle científic familiar Matemàgia –el 25 de febrer (18 h) al Teatre Auditori de Bellavista– a càrrec de Mag Stigman.
Per a la majoria d'activitats cal inscripció prèvia –presencial, per telèfon o correu electrònic– a la biblioteca corresponent, i per a l'espectacle les entrades estan a la venda a www.entrapolis.com.