Eva Martos, res millor que córrer a casa

Va aconseguir el seu millor registre a La Mitja el 2017 amb 1 hora, 25 minuts i 53 segons

Esports

Eva Martos, res millor que córrer a casa
Eva Martos, res millor que córrer a casa | Eva Martos

José Luis Rodríguez Beltrán

D'entre els participants d'elit n'hi ha dos de casa: Mourad Mounim, de Granollers, i Eva Martos, de les Franqueses. Tots dos formen part de l'equip Ironwill Solideo i afronten La Mitja amb la màxima il·lusió per córrer la cursa per on acostumen a entrenar diàriament.

Mounim ha participat en dues ocasions a La Mitja i en totes dues va aconseguir acabar entre els deu primers classificats. "Faig atletisme des que era petit i per a mi és molt important fer aquesta cursa, perquè la gent del meu entorn em pot veure córrer entre els millors. A més, la meva família i amics estan sempre pendents", explica l'atleta, que just dimarts va complir els 28 anys.

El granollerí va participar per primer cop a La Mitja fa dos anys durant l'edició especial per la Covid-19 i l'any passat va poder estrenar el circuit habitual de la cursa. "Acabar els dos anys que he participat entre els deu millors és brutal; enguany vull repetir-ho, tot i la dificultat", augura. Com a millor marca personal, Mounim té 1 hora, 5 minuts i 24 segons, que va aconseguir l'any passat a Roma (Itàlia). "Estic en bona forma i el sol fet d'intentar acabar entre els deu millors de la cursa és una gesta i un èxit", diu. A Granollers té com a millor marca 1 hora, 5 minuts i 53 segons. 

Eva Martos, en canvi, va aconseguir el seu millor registre a La Mitja el 2017 amb 1 hora, 25 minuts i 53 segons. En total, la franquesina hi ha participat fins a set vegades. "És una cursa fixa al meu calendari, encara que no estigui en la meva planificació d'objectiu de la temporada. No es pot dir que no a Granollers! Ja sigui per l'ambient, l'animació, el públic, el recorregut o els retrobaments, fan que sigui única i mítica", explica Martos, de 38 anys i amb una llarga trajectòria, que es posa com a objectiu principal "gaudir de l'ambient especial que es viu a la cursa i, si puc aprofitar l'estat de forma per millorar la marca personal, serà tot un èxit. Sincerament, ara estic preparant distàncies més curtes, de 5 i 10 km". 

Entre els atletes locals destacats també estava prevista la participació de la garriguenca Sílvia Segura, també de l'Ironwill Solideo, que finalment ha estat baixa d'última hora.   

Edicions locals