Sal-CUP presenta els cinc primers llocs de la llista per a les municipals

La diputada Eulàlia Reguant va participar dissabte en l'acte de presentació de la candidatura a la plaça de l'Espolsada

Política

Els cinc primers candidats de Sal-CUP per al 28-M
Els cinc primers candidats de Sal-CUP per al 28-M

Eva Navarrete, Sara Quintana, Maria Forns, Josep Vilaró i Guillem Raimundi són les persones que ocuparan els cinc primers llocs de la llista de Sal-CUP a les eleccions municipals del maig. Així es va confirmar dissabte en un acte de la formació a Corró d’Avall, en què va intervenir la diputada de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant.

El grup apuntava els cinc eixos bàsics que, segons diuen, guien la candidatura: participació, feminisme, transparència, sostenibilitat i república.

En participació, per exemple, reivindicava que els joves han de formar part de la política municipal i insistia en la importància de donar suport actiu a l’associacionisme juvenil. “Sovint ens trobem que no podem fer ús d’instal·lacions esportives públiques si no formem part d’un club federat. Per això volem reivindicar que hi hagi espais oberts accessibles a tothom”, deia el cinquè de la llista, Guillem Raimundi.

En transparència assenyalaven que “les coses s’han de fer per interès públic, i no per caprici o per interès privat”, i en feminisme assenyalaven que es tracte de “defensar la igualtat d’oportunitats, per a tothom, i de poder tenir garantits els drets més essencials”.

En sostenibilitat apuntaven que “aquest govern continua ancorat al segle passat, amb una obsessió pel totxo insostenible”, i pel que fa a la república indicaven que el municipi és el primer graó per garantir “una llengua pròpia i una sobirania alimentària, financera, energètica, base del que hauria de ser una futura república catalana”.

La diputada Eulàlia Reguant va cloure l’acte remarcant la necessitat de continuar lluitant i treballant tant des de fora com des de dins, des de l’associacionisme i els moviments populars, com des de la institució, conjuntament, perquè “això és construir comunitat, això és construir sobirania i això és construir república”, deia.

Edicions locals