Concentració a la Porxada de rebuig al Quart Cinturó

Gairebé 200 persones es van trobar divendres a la Porxada amb pancartes i proclames contra la B-40

Societat

Concentració a la Porxada de rebuig al Quart Cinturó
Concentració a la Porxada de rebuig al Quart Cinturó

Gairebé 200 persones es van concentrar divendres al vespre a la Porxada per mostrar el seu rebuig al Quart Cinturó, després que ERC hagi votat a favor de la moció del PSC sobre la B-40 al Parlament per “desencallar” la negociació dels pressupostos. La concentració, convocada el mateix divendres per partits i entitats contràries al Quart Cinturó, també va tenir lloc a Sabadell i Terrassa.

En la trobada es van desplegar diverses pancartes contràries a desenvolupar la B-40 i es va llegir un manifest que criticava l’excés de carreteres al país, un model que “trinxa el territori” i contrari al canvi climàtic. També defensava una comarca amb zones agrícoles i forestals i reclamava “més inversions” per millorar el transport públic.

El manifest també denunciava que els vallesos siguin moneda de canvi pel suport d'ERC a tirar endavant la carretera, i carregava contra el paper del republicans, a qui criticaven per haver “acceptat el xantatge del PSC per uns pressupostos i per mantenir-se en el poder”.

Més natura i menys formigó

Entitats com l’Adenc i la Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC) també han qualificat de “xantatge ambiental” supeditar el suport del PSC als pressupostos de la Generalitat per al 2023 a canvi de projectar el Quart Cinturó, i han reclamat que s’elimini aquesta via de qualsevol negociació de pressupostos.

Alhora expressen que el Quart Cinturó és un projecte "d'una altra època" que "afectaria els espais naturals, agrícoles i forestals més ben conservats del Vallès, amb uns valors ecològics, mediambientals, paisatgístics i socials molt grans”, i recorden que l'expedient ambiental de l'estudi informatiu de la B-40 que l'Estat va adjudicar el 2017 ja ha caducat dues vegades.

Foto: No ens vendreu la moto

Edicions locals