Ressalts als carrers dels polígons per evitar curses il·legals de cotxes

Darrerament han tornat les concentracions de cotxes als polígons i les festes amb alcohol, drogues i conducció temerària

Societat

Aquesta setmana s'han instal·lat obstacles de formigó per dissuadir les concentracions
Aquesta setmana s'han instal·lat obstacles de formigó per dissuadir les concentracions

L'Ajuntament de les Franqueses instal·larà ressalts en alguns carrers del polígon Pla de Llerona com a mesura per dissuadir les concentracions massives de cotxes les nits dels caps de setmana, especialment al carrer Finlàndia, una via recta de més d'un quilòmetre de llarg que els concentrats aprofiten per fer curses a gran velocitat. 

Aquest gener, les concentracions itinerants de vehicles han tornat a fer parada al Vallès Oriental després de força setmanes de calma. Per evitar aquestes concentracions, ajuntaments, les policies locals i els Mossos d'Esquadra han pres mesures per evitar aquestes concentracions, "tant preventives com reactives", confirmen fonts dels Mossos.

Per exemple, s'ha prohibit l'estacionament nocturn als espais de trobada més habituals, i les nits del cap de setmana es reforça el patrullatge en carreteres i polígons de la comarca, amb un increment de controls d'alcoholèmia i drogues. A les Franqueses, per exemple, el cap de setmana es tancava l'accés al polígon amb peces de formigó, i aviat es col·locaran ressalts en alguns carrers per evitar les curses.

Des de fa un parell d'anys els polígons industrials són punts de trobada multitudinaris per fer-hi botellons. Aquestes festes amb consum d'alcohol i drogues van sovint acompanyades de curses il·legals de vehicles esportius o tunejats, amb conduccions temeràries: fortes accelerades, derrapades i tubs d'escapament modificats, una pràctica que cada cop aplega més participants i espectadors.

Edicions locals