Ciutadans demana enllaçar el polígon Pla de Llerona amb la carretera de Canovelles

Amb la prolongació del carrer França –uns 300 metres en línia recta– es crearia un accés directe al polígon des de la C-17

Societat

Els vehicles industrials que accedeixen al Pla de Llerona passen per nuclis habitats
Els vehicles industrials que accedeixen al Pla de Llerona passen per nuclis habitats

El grup municipal de Cs a l’Ajuntament de les Franqueses ha demanat a l’equip de govern que torni a valorar un possible enllaç directe del polígon Pla de Llerona amb la carretera BV-1439, coneguda com la carretera vella de Canovelles, per generar un accés propi a la zona industrial més gran de la comarca –amb 110 ha i unes 140 empreses, de les quals unes 60 són logístiques–.

La proposta passa per prolongar el carrer França en un tram de només 300 metres, de manera que aquest carrer industrial enllaci amb la BV-1439 i, de pas, escurci el trajecte per accedir a la C-17 i al polígon Ametlla Park. Aquesta connexió, a més, seria apta per a vehicles industrials, que s’estalviarien de passar per camins veïnals i travessar nuclis habitats del municipi.

Ara fa uns mesos, l’Ajuntament ja va estudiar la possibilitat de crear un accés específic al polígon Pla de Llerona mitjançant la prolongació del carrer Finlàndia fins a la rotonda del polígon Ametlla Park, però va descartar el projecte perquè part dels terrenys afectats són de l’Ametlla, que no veia del tot clara l’actuació.

També va estudiar la solució de prolongar el carrer França fins a la BV-1439, però en aquest cas caldria posar d’acord els ajuntaments de les Franqueses, l’Ametlla i Canovelles, una possibilitat més complexa.

A més, en tots dos casos, els terrenys afectats formen part de la reserva de sòl per al Quart Cinturó, fet que dificultaria l’execució d’un nou vial. Per tot plegat, els ajuntaments implicats van decidir aparcar el projecte fins que no s’aclarís el futur d’aquesta infraestructura.

En el ple de dijous, davant la petició de Cs, la regidora de Mobilitat, Montse Vila, va assegurar que l’Ajuntament tornaria a estudiar de nou les propostes per reordenar el trànsit d’aquestes zones industrials.

Edicions locals