Crida a concentrar-se a la Porxada contra el Quart Cinturó

A Granollers, la convocatòria és aquest vespre a les 19 h, i també hi haurà mobilitzacions a Sabadell i Terrassa

Societat

Crida a concentrar-se a la Porxada contra el Quart Cinturó
Crida a concentrar-se a la Porxada contra el Quart Cinturó

Redacció

La plaça de la Porxada serà l'escenari aquest vespre, a partir de les 19 h, d'una concentració per rebutjar qualsevol avenç sobre el Quart Cinturó. El rebuig, manifestat per diversos partits i entitats, com la CUP o En Comú Podem, arriba després que ERC hagi votat a favor de la moció del PSC sobre la B-40 al Parlament per "desencallar" la negociació dels pressupostos.

D'altra banda, la Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC) ha reivindicat la necessitat d’eliminar el Quart Cinturó de qualsevol negociació de pressupostos i assegura que, malgrat les mocions aprovades al Parlament, el projecte "continua sent poc més que una mera proposta insolvent". 

Concretament, la CCQC recorda que "no hi ha els diners ni la transferència de competències, i tampoc no hi ha ni un traçat definit". També recorda que l'expedient ambiental de l'estudi informatiu de la B-40 que l'Estat va adjudicar el 2017 va caducar i el procés de redacció i tramitació s'hauria d'iniciar de nou, un tràmit que podria durar anys.

La CCQC reafirma que el Quart Cinturó és un projecte "d'una altra època" que "afectaria els espais naturals, agrícoles i forestals més ben conservats del Vallès, amb uns valors ecològics, mediambientals, paisatgístics i socials molt grans".

Edicions locals