Juan Antonio Corchado (PSC): 'Les Franqueses necessita un nou impuls socialista'

El cap de llista socialista a les Franqueses va comptar amb el suport d'Alba Barnusell i Emilio Cordero

Política

Juan Antonio Corchado, acompanyat de Barnusell i Cordero
Juan Antonio Corchado, acompanyat de Barnusell i Cordero

Redacció

El PSC de les Franqueses va presentar divendres, al Teatre Auditori de Bellavista, el candidat socialista a les eleccions municipals del maig. Serà Juan Antonio Corchado, que repeteix com a cap de llista per tercera vegada. En l’acte es van plantejar els tres eixos principals de campanya, que inclouen les més de 120 propostes recollides pel grup socialista entre els veïns i veïnes del municipi. Són un municipi en què ningú quedi enrere, millor connectat i més segur i saludable.

Per presentar aquest projecte de futur, Corchado va mantenir una conversa a l’escenari amb l’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, i l’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, amb qui va coincidir en la necessitat que els municipis limítrofs estiguin totalment coordinats. “Per donar un nou impuls a les Franqueses és clau que el pròxim alcalde sigui socialista”, deia Corchado.

En matèria de seguretat, Corchado apostava per habilitar una nova comissaria per a la Policia Local; lluitar contra les ocupacions il·legals d’immobles; crear una unitat canina, amb gossos entrenats i experts en la detecció de drogues i explosius; crear un punt fix de Policia Local a Bellavista; i impulsar la policia de proximitat, “agents que coneguin els comerciants i els avis del poble, que generin confiança entre els veïns”.

Sobre civisme i seguretat, Cordero apuntava que és necessari coordinar-se amb els municipis veïns en aspectes com els educadors de carrer, el cens d’ADN dels gossos o la gestió i el registre de càmeres de videovigilància. Barnusell, per la seva banda, explicava l’experiència de Granollers en relació amb les ocupacions il·legals d’habitatges i instava la Generalitat a invertir més en habitatge social. “La millor seguretat és aquella que es pot prevenir”, afirmava.

Un altre eix de campanya serà la millora de les connexions en transport públic. “Tots tres som municipis amb molts polígons; cal reforçar la xarxa de busos urbans i millorar les connexions amb aquests polígons i també entre els municipis”, deia Corchado. També apuntava que cal obrir la revisió del PGOU per “definir quin model de municipi volem per als pròxims 30 anys”, i fer-ho d’acord amb Granollers i Canovelles. Barnusell també feia referència a la implantació de les zones de baixes emissions (ZBE), que “s’ha de fer de manera conjunta a tots els municipis i amb una estratègia compartida de transport públic, perquè l’aire no entén de fronteres”, deia.

I el tercer eix serà el que anomenen “perquè ningú quedi enrere”, centrat en la suma d’aliances per posar les persones al centre, amb més servei públic i acompanyament als veïns. “Els alcaldes socialistes hem de sortir al carrer i donar la cara”, deia Cordero.

Un mandat “dur”

Corchado va fer una valoració del mandat que ara s’acaba. “Han estat uns anys durs, per la Covid, la guerra d’Ucraïna i l’escalada de preus... i políticament, a les Franqueses, es van perdre els 10 mesos que el PSC va estar fora del govern, un temps en què el municipi va estar paralitzat”. Davant d’això, deia, “les Franqueses necessita un nou impuls, que només pot venir de la mà d’un alcalde socialista”, i presentava algunes de les seves propostes de futur: un bo esportiu i cultural per a joves de 18 a 25 anys, material escolar gratuït també per a secundària, servei de fisioteràpia per a la gent gran i un pla específic de formació i feina per a joves i majors de 50 anys d’acord amb les necessitats de les empreses del municipi. “Tinc les Franqueses al cap, la sento al cor i treballo des de la proximitat”, deia.

Edicions locals