Relleu al capdavant de la Societat de Caçadors de les Franqueses

L'entitat celebra amb un acte a Can Ribas la cloenda del seu 50è aniversari

Societat

Acte de la Societat de Caçadors, a Can Ribas
Acte de la Societat de Caçadors, a Can Ribas

Redacció

La Societat de Caçadors de les Franqueses va celebrar el cap de setmana l'acte de cloenda del seu 50è aniversari, que, de fet, es va commemorar el 2020, però que la pandèmia va obligar a endarrerir. L'acte va tenir lloc a Can Ribas, on es va projectar un vídeo de la trajectòria de l'entitat i una vuitantena d'associats van rebre una samarreta amb el logotip actualitzat de la societat.

El fins ara president, Antonio Espadas –que ha estat sis anys al capdavant del col·lectiu–, va passar el relleu al vicepresident, David Periáñez. En el seu comiat, Espadas es mostrava satisfet de la feina feta els últims anys: "hem posicionat i prestigiat la Societat de Caçadors i hem consolidat les bones relacions amb tots els organismes que col·laboren amb aquesta activitat: Agents Rurals, Ajuntament, Guàrdia Civil, Federació Catalana de Caça, etc.", explica. "Sabem que el paper dels caçadors és controvertit, però és una feina molt necessària per evitar accidents i destrosses als camps de conreu", defensa.

Dos casos de triquinosi

El Departament de Salut informava dilluns que, el passat 28 de desembre, va rebre notificació de dos casos positius de triquinosi procedents de porcs senglars abatuts a les Franqueses, i recordava que "consumir carn no controlada sanitàriament és un perill per a la salut". El president sortint de la Societat de Caçadors, però, puntualitza que aquests dos casos corresponen a una batuda feta per caçadors de Cànoves i Samalús.

En qualsevol cas, recorda, "la carn dels senglars que cacem a les Franqueses no es destina mai a la venda, sinó que, un cop hem rebut els certificats veterinaris que acrediten que la carn és bona i apta per al consum, la repartim entre els mateixos caçadors".

Edicions locals