'Amors' puja a l'escenari per sensibilitzar sobre la diversitat sexual i de gènere

L'obra arriba dissabte al Teatre Auditori de Bellavista

Cultura

L'elenc d'actors es va decidir a través d'un càsting de joves
L'elenc d'actors es va decidir a través d'un càsting de joves | Ajuntament de Mataró

Les vies per sensibilitzar la societat envers la diversitat s'amplien amb imaginació cada vegada més. A Mataró, el treball conjunt entre la Regidoria d'Igualtat i Feminisme i l'Aula de Teatre del Departament de Cultura de l'Ajuntament va desembocar en el projecte de creació pròpia Amors, que dissabte (20 h) arribarà al Teatre Auditori de Bellavista.

La peça teatral resultant reflexiona sobre la diversitat sexual, els rols de gènere, la cisheteronormativitat, les identitats, els desitjos i plaers, i els imaginaris culturals. El text, escrit i dirigit per Pere Anglas, explica com, abans de marxar als Estats Units a estudiar, en Giorgio reuneix els amics en el que serà probablement l’últim sopar junts durant els pròxims dos anys. Al llarg de la nit, mengen, beuen, canten i airegen els anhels i els fracassos més íntims, a més d’algun secret molt ben guardat. La vetllada servirà també per reivindicar valors i creences i per reafirmar l’imaginari eròtic i les preferències sexuals de cadascú. Per arrodonir l'experiència, un cop acabada la funció, el públic podrà participar en un col·loqui moderat per Abel Huete, assessor de l'Ajuntament de Mataró i membre del col·lectiu de professionals de Caleidoscopio.

Elenc jove

La producció, estrenada fa dos anys, va comptar amb la col·laboració executiva de Vania Produccions. L'elenc es va triar a través d'un càsting obert de joves amants del teatre i interessats per la temàtica LGTBI. Així, pugen a escena Raquel Ayllón, Clara Bellavista, Nerea Ferrer, Pol Martínez i David Pruna, sota la batuta d'Anglas, amb l'ajudant de direcció Minerva Prat i la música original de Clara Peya.

Edicions locals