Es torna a suspendre la recerca de l'excusionista franquesí desaparegut a Béjar

José Antonio Martínez va sortir a la muntanya el 29 de desembre, i des d'aleshores no se n'han tingut notícies

Societat

Operatiu de recerca I Foto: 112 Junta de Castilla y León
Operatiu de recerca I Foto: 112 Junta de Castilla y León

Les condicions meteorològiques adverses han obligat a aturar, aquest diumenge, el dispositiu de recerca del muntanyenc franquesí José Antonio Martínez, desaparegut a la serra de Béjar, Salamanca, des del passat 29 de desembre. De fet, aquesta no és la primera vegada que se suspèn el dispositiu de rescat pel mal temps.

El Servei d'Emergències 112, que ha coordinat l'operatiu de cerca des de fa gairebé tres setmanes, ha agraït la "intensa col·laboració" de tothom qui ha intervingut en l'operatiu, tant professionals –com el Grup de Rescat de Protecció Civil de la Junta de Castella i Lleó i especialistes de muntanya GREIM de la Guàrdia Civil, a més de dos helicòpters– com una seixantena de persones voluntàries. 

La pista de José Antonio Martínez, de 45 anys, es va perdre el 29 de desembre al matí, quan l'home va sortir sol a la muntanya amb l'objectiu d'assolir el pic Calvitero, a la serra de Béjar, a 2.400 metres d'altura, punt limítrof entre Castella i Lleó i Extremadura. El franquesí, que és treballador de l'Hospital de Mollet, havia anat a passar uns dies de vacances a Ceclavín, el poble de la seva dona.

Edicions locals