Les Franqueses inicia els tràmits per instal·lar un caixer al Casal d'Avis de Bellavista

Des del setembre de 2021, que va tancar l'última oficina bancària al barri, Bellavista no ha tingut cap oficina ni servei bancari

Societat

Les Franqueses inicia els tràmits per instal·lar un caixer al Casal d'Avis de Bellavista
Les Franqueses inicia els tràmits per instal·lar un caixer al Casal d'Avis de Bellavista

Redacció

El setembre de 2021 va tancar l'última oficina bancària de Bellavista. La decisió va comportar la mobilització dels veïns, que fins i tot van impulsar una recollida de firmes per mirar de no perdre el servei bancari a Bellavista. També dues mocions al ple reclamaven mantenir el servei bancari al barri, i els grups municipals reclamaven alternatives al tancament de l'última oficina, com un caixer automàtic o un agent bancari.

Durant aquest temps, en què no hi ha hagut cap servei bancari a Bellavista, l'Ajuntament ha treballat per tenir, com a mínim, un caixer automàtic que cobreixi aquest nucli del municipi. El consistori ha mantingut reunions amb Correus, directors d'entitats bancàries, associacions de municipis, ajuntaments com el de Granollers i la Diputació i, fins i tot, va entrar una moció al Congrés dels Diputats aprovada pel ple municipal.

Finalment, ara s'inicia el procés per poder instal·lar un caixer en un equipament municipal, concretament al Casal d'Avis i Centre Social de Bellavista.

Aquest dijous, la junta de govern local ha aprovat iniciar els tràmits de la licitació. L'objectiu és comptar amb serveis bancaris a Bellavista amb les mateixes condicions que la resta de caixers en funcionament les 24 h, facilitant així l'accés al veïnat i, sobretot, a la gent gran que, de moment, ha de sortir del barri fer operacions.

En aquest sentit, l'Ajuntament cedirà un espai al Casal d'Avis i Centre Social i facilitarà les condicions d'instal·lació a les empreses que optin a donar el servei. El pressupost municipal de 2022 reservava una partida de 20.000 euros per a la instal·lació d'aquest caixer.

Edicions locals