Tecnopol Sistemas posa en marxa a Llerona un nou centre d'R+D

La separació d'espais permetrà afrontar amb comoditat el creixement productiu de l'empresa

Economia

Tecnopol Sistemas posa en marxa a Llerona un nou centre d'R+D
Tecnopol Sistemas posa en marxa a Llerona un nou centre d'R+D

Redacció

L'empresa Tecnopol Sistemas, especialista en la fabricació de membranes impermeabilitzants, espumes per a l'aïllament tèrmic i paviments continus industrials al polígon Pla de Llerona, ha posat en marxa fa pocs mesos un nou laboratori d'R+D. La reforma ha suposat una ampliació considerable de les instal·lacions existents, on s'ha doblat la superfície.

Això ha permès, entre d'altres, separar físicament les zones d'R+D i control de qualitat, de manera que millora el control de la humitat i la temperatura ambient a la zona d'anàlisi, que ha ampliat la seva capacitat. El nou laboratori d'R+D reforça especialment l'àrea de formulació d'espumes de poliuretà, i permet posar el focus en el desenvolupament de noves espumes d'altes prestacions, amb propietats superiors a les que hi ha actualment al mercat.

També s'han modernitzat les línies de desenvolupament, impermeabilització i pavimentació, amb nous equips i instal·lacions. La nova àrea d'R+D també ha comportat l'actualització dels equips de mesura i anàlisi "perquè l'equip de recerca avanci en la seva tasca imprescindible de desenvolupament de nous productes situats a l'avantguarda del mercat", apunten fonts de la companyia.

Negoci en creixement

L'any passat, Tecnopol ja va invertir 1,2 milions en un nou magatzem de 1.600 metres quadrats i 400.000 euros en la creació de noves instal·lacions comercials, situades al mateix edifici, així com 400.000 euros més en l'anomenada Tecnopol Academy, un projecte de formació innovador centrat en les membranes líquides de poliurea i poliuretà pensat per a la programació de cursos per a professionals del sector. El 2020, Tecnopol va facturar 24 milions d'euros i va destinar el 60% de la producció a l'exportació. La plantilla era aleshores de poc més de 30 persones.

Edicions locals